Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoeken

Ontdek hoe je onze collectie online of in de leeszaal kan raadplegen, volg de lopende onderzoeken en vind informatie over bruiklenen en reproducties.

Raadplegen

Databank

Collectie online

Ontdek in de databank over welke personen, verenigingen en onderwerpen het Letterenhuis archief en documentatie bewaart - en zoek naar specifieke correspondentie, handschriften, affiches, foto's en iconografie.

Onderzoekers in de leeszaal

Leeszaal

Raadpleeg de uitgebreide collectie van het Letterenhuis in onze leeszaal.

Nieuwe aanwinst wordt geïnspecteerd

Aanwinsten

De collectie van het Letterenhuis groeit voortdurend. Ben je benieuwd naar onze recente aanwinsten?

Collectie Baestaens - handschrift Paul van Ostaijen

Verwerkt archief

Onze collectie groeit elk jaar aan. Hele archieven en losse stukken komen hier binnen in kartonnen dozen, koffers of gewoon in stapeltjes. Uiteraard willen we die archieven zo snel mogelijk beschikbaar maken voor onderzoekers en publiek. Onze medewerkers sorteren en beschrijven elk jaar zo'n 100 meter archief.

Dienstverlening

Digitale reproducties

Reproducties

Digitale reproducties bestellen van foto’s, documentatie en archiefmateriaal uit de collectie van het Letterenhuis.

Onderzoeksgids

Onderzoeksgids

Op zoek naar een onderwerp voor je onderzoek? De rijke en verscheiden archiefcollectie van het Letterenhuis biedt heel wat mogelijkheden. Met onze onderzoeksgids helpen we je op weg.

Bruiklenen

Bruikleen

Wil je als museum of culturele organisatie onderdelen van onze collectie in bruikleen krijgen voor een tijdelijke tentoonstelling? Ontdek hier hoe dat kan. 

Bruikleenreglement

Bruikleenreglement

Wil je collectieonderdelen van het Letterenhuis in bruikleen krijgen voor een tentoonstelling? Lees ons bruikleenreglement en doe je aanvraag minstens vier maanden voor de start van de tentoonstelling. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief