Overslaan en naar de inhoud gaan

Plan uw bezoek

Alles wat u moet weten om uw bezoek aan het Letterenhuis goed voor te bereiden en er alles uit te halen.

Het Letterenhuis is open

Wegwijzer Letterenhuis

Praktische info

Hier vind je alle praktische informatie in verband met locatie, openingstijden, bereikbaarheid en toegankelijkheid van het Letterenhuis. 

Leeszaal open op afspraak

De leeszaal van het Letterenhuis is open op afspraak. Je kunt er terecht van dinsdag tot en met vrijdag.

Uitgelicht

Museum Letterenhuis

Letterenhuis krijgt opfrisbeurt

Vanaf 2 maart 2022

Het Letterenhuis krijgt een grote opfrisbeurt. Dit voorjaar worden zowel de permanente opstelling als de gevel van het pand aangepakt. 

Speciaal voor

foto Michel Detobel / Stad Antwerpen

Scholen

Scholen kunnen het Letterenhuis gratis bezoeken. Er zijn pakketten en workshops voor de derde graad secundair onderwijs én voor NT2-opleidingen.

Studenten

Studenten kunnen onze collectie raadplegen in de leeszaal. Ben je op zoek naar een scriptieonderwerp, dan helpen we je graag.

Onderzoekers

Onderzoekers kunnen de collectie van het Letterenhuis raadplegen.

Online zijn we altijd open

Online Letterenhuisloket

Heb je thuis literair archief, op zolder, in je kelder of in je boekenkast? Wil je weten wat de beste manier is om dat te bewaren? Of overweeg je om het aan het Letterenhuis te schenken? Elke dinsdag tussen 13.30 en 16.30 uur kun je online bij onze medewerkers terecht met al je vragen tijdens het Letterenhuisloket.

Het Letterenhuis bij je thuis

Online altijd open

Online zijn we altijd open. Ontdek onze collecties online, beluister onze podcasts, bezoek virtueel Het Lijsternest en de Atelierflat Jozef Peeters, blader digitaal door ons berichtenblad Zuurvrij of herbeleef onze expo Velodroom.

Op locatie

Het Lijsternest

Streuvelshuis & schrijversresidentie

Het Lijsternest in Ingooigem is de mooie, authentiek bewaard gebleven woning en werkplek van de schrijver Stijn Streuvels (1871-1969). Kom Het Lijsternest en de heerlijke tuin ontdekken tussen 1 april en eind september!

Atelierflat Jozef Peeters

Eind jaren twintig beschilderde kunstenaar Jozef Peeters alle muren en plafonds van zijn atelierflat. Een uniek kunstwerk was geboren. Stap in de tijdmachine en ervaar dit intact gebleven driedimensionale schilderij.

Populair

foto Christophe Lambrechts/Letterenhuis

Rondleidingen

Ontdek onze exclusieve rondleidingen voor groepen. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief