Overslaan en naar de inhoud gaan

Praktische informatie

Wegwijzer Letterenhuis

Openingstijden en bereikbaarheid

Ontdek alle praktische informatie in verband met onze locatie, openingstijden, bereikbaarheid en toegankelijkheid. 

Dynamische publieksruimte

Robby van Twin Design legt de laatste hand aan de infrastructuur voor de vernieuwde publieksruimte

Wees welkom in de nieuwe publieksruimte

In het Letterenhuis tref je mensen en organisaties met een groot hart voor het schrijven, literatuur en literair erfgoed. Bezoek de nieuwe publieksruimte voor prikkelende ontmoetingen, diepgravend onderzoek, ruimte om zelf te creëren, een thematische expo en literair experiment.

Maquette gelijkvloers van het Letterenhuis

Het Letterenhuis in een nieuw kleedje

Elk huis heeft op gezette tijden wat extra liefde en een opfrisbeurt nodig. Ook het Letterenhuis. In 2023 restaureerden we de monumentale voorgevel. Dit jaar wordt het gelijkvloers heringericht en getransformeerd tot een dynamische publieksruimte. Alles bij elkaar vormt dit een hele metamorfose. 

Activiteiten

Avond Feit en fictie

Kalender

Hier vind je een overzicht van onze activiteiten in eigen huis of op locatie: boekpresentaties, rondleidingen, poëzielezingen, kleine of grotere evenementen.

Publicaties

Cover van de eerste editie van Zuurvrij

Zuurvrij

Berichtenblad van het Letterenhuis

Zuurvrij is het kleurrijke, halfjaarlijkse berichtenblad van het Letterenhuis. Ontdek toegankelijke en boeiende verhalen over Vlaams literair archief en over de tentoonstellingen en de andere activiteiten van het Letterenhuis.

Cover van Zacht Lawijd

Zacht Lawijd

Zacht Lawijd is een driemaandelijks literair-historisch tijdschrift over Nederlandse en Vlaamse literatuur vanaf de 19de eeuw.

Meld je aan voor de nieuwsbrief