Overslaan en naar de inhoud gaan
foto: Tom Cornille

Activiteiten

In het Letterenhuis vinden geregeld interviews, boekpresentaties, studiedagen, poëzielezingen en kleine of grotere evenementen plaats.

Annulering activiteit Duel op zondag

Op 22 oktober werd in Gazet van Antwerpen een bijlage gewijd aan November Boekenmaand met daarin een greep uit het rijke programma tijdens deze themamaand. In de kalender vonden lezers de activiteit Duel op zondag, op 6 en 13 november in het Letterenhuis. Deze activiteit gaat helaas niet door.
Wel op het programma in november: Boeken op woensdag, Donderdagen van de poëzie en een avond gewijd aan Stijn Streuvels. Ontdek de volledige programmatie hieronder. 

Ontdek alle activiteiten

Kalender

Hier vindt u een overzicht van al onze activiteiten: lezingen, rondleidingen, kleine of grotere evenementen en meer.

Dit najaar

Aya Sabi

Boeken op woensdag | najaar 2022

Aya Sabi, Auke Hulst en Annette Portegies

Proza op je boterham – je maandelijkse afspraak met een schrijver in het Letterenhuis. Literair journalist Dirk Leyman gaat in het Letterenhuis in gesprek met een schrijver uit Vlaanderen of Nederland die onlangs een nieuwe roman of non-fictieboek heeft gepubliceerd. Dit najaar nodigt hij Aya Sabi, Auke Hulst en Annette Portegies uit. 

Andy Fierens

Donderdagen van de poëzie | najaar 2022

Andy Fierens, Tijl Nuyts en Anne Provoost

Je maandelijkse afspraak met een dichter in het Letterenhuis. Antwerpen Boekenstad trakteert je twee keer per maand op een boeiende poëziemiddag in het Letterenhuis en Bibliotheek Permeke. Piet Piryns polst in het Letterenhuis naar de favoriete dichters van de gasten die uit eigen en andermans werk voorlezen. Dit najaar nodigt hij Andy Fierens, Tijl Nuyts en Anne Provoost uit. 

Randprogramma biografiejaar

Het leven, een verhaal. Biografiejaar 2022 - 2023

Biografiejaar

Van september 2022 tot juni 2023 buigt het Letterenhuis zich samen met jou over schrijversbiografieën, memoires, autofictie en egodocumenten. Op het programma staan voorstellingen, schrijfworkshops, leesclubs, lezingen, ontmoetingen en unieke depotbezoeken.

Rondleiding in de schatkamers van de literatuur

Depotbezoek

instaprondleidingen | individuele bezoekers
    zat 10 december 2022 van 14:30 tot 16:00
    Meer momenten
    zat 21 januari 2023 van 14:30 tot 16:00
    zat 18 februari 2023 van 14:30 tot 16:00
    zat 18 maart 2023 van 14:30 tot 16:00

Bezoek samen met een gids de geheime kamers van de Vlaamse literatuur en ontdek er 3,5 km archief. Verwacht je aan een zee van verhalen over schrijvers en hun leven!

Op maat

foto Michel Detobel / Stad Antwerpen

Scholen

Scholen kunnen het Letterenhuis gratis bezoeken. Er zijn pakketten en workshops voor de derde graad secundair onderwijs én voor NT2-opleidingen.

foto Christophe Lambrechts/Letterenhuis

Rondleidingen

Ontdek onze exclusieve rondleidingen voor groepen. 

Atelierflat Jozef Peeters

Eind jaren twintig beschilderde kunstenaar Jozef Peeters alle muren en plafonds van zijn atelierflat. Een uniek kunstwerk was geboren. Stap in de tijdmachine en ervaar dit intact gebleven driedimensionale schilderij.

Lezen en luisteren

Het Letterenhuis bij je thuis

Online altijd open

Online zijn we altijd open. Ontdek onze collecties online, beluister onze podcasts, bezoek virtueel Het Lijsternest en de Atelierflat Jozef Peeters, blader digitaal door ons berichtenblad Zuurvrij of herbeleef onze expo Velodroom.

Lezen

Lees hier literaire reeksen en publicaties. 

Letterenhuisfestival

Luisteren

Beluister hier onze podcasts. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief