Overslaan en naar de inhoud gaan
Letterenhuisfestival

Luisteren

Beluister hier onze podcasts. 

Velodroom - de podcast

over liefde voor fiets & literatuur

Expo Velodroom is voor sportjournaliste Steffy Merlevede een goede aanleiding voor drie gesprekken met schrijvers over hun liefde voor de fiets en/of hun passie voor het wielrennen. En over literatuur natuurlijk.

100 jaar Hubert Lampo

zijn archief, een podcast en een wandeling

In 2020 zou Hubert Lampo honderd jaar zijn geworden. Dat vieren we met een documentaire en podcast op Klara en een Antwerpse wandeling gebaseerd op 'De Komst van Joachim Stiller'. En met een imposante aanvulling van zijn archief in ons depot.

envelop met postzegels nin aan raes

Geheimen van een goede brief

podcast van deBuren & Letterenhuis

Zomer en dus zeeën van tijd om een mooie brief te schrijven. Maar hoe doe je dat? Podcast maakster Anke Verschueren ging samen met ‘brievenexpert’ Jet Steinz op zoek naar voorbeelden in Nederlandse archieven én in het Letterenhuis.

Stijn Streuvels

radiodocumentaire

Beluister de radioreeks over Stijn Streuvels, gemaakt door Klara in samenwerking met het Letterenhuis en Het Lijsternest.

Stukken van Schrijvers - de podcast

In 2019 spraken we elke laatste donderdag van de maand in onze literaire talkshow Stukken van Schrijvers met vier bijzondere gasten over schrijven, lezen, vertalen, acteren én bewaren. Je kunt de talkshows hier opnieuw beluisteren. Heel veel plezier!

Letterenhuisfestival | beeldverslag en podcast

We hebben het derde Letterenhuisfestival, dat dit jaar helemaal in het teken stond van de kunst van het bewaren, vakkundig voor jullie bewaard. Herbeleef het festival met foto's en met een podcast.

Meld je aan voor de nieuwsbrief