Overslaan en naar de inhoud gaan

Depotbezoek

instaprondleidingen | individuele bezoekers

Bezoek met een gids de geheime kamers van de Vlaamse literatuur met ruim vier kilometer archief. Ontdek een zee van verhalen over schrijvers, hun werk en hun leven!

 

Archiefdepot

We bewaren ruim twee miljoen brieven en manuscripten van grote en kleine Vlaamse schrijvers en dichters uit de 19de, 20ste én 21ste eeuw. Materiaal waar biografen en andere onderzoekers gretig gebruik van maken.

Maar waar bevindt zich dat geheugen, letterlijk? Waar zijn de opslag- en bewaarruimtes, de depots van het archief te vinden? Waar liggen al die prachtige handschriften en ander indrukwekkend literair archiefmateriaal?

 

DepotrondleidingDepotrondleiding

 

Op bezoek in het depot

Daal met een gids af in het depot van het Letterenhuis. Je ontdekt er 4,5 km aan literair archief, vol verhalen over hoe schrijvers werken maar ook over hun leven. Een goudmijn voor biografen én lezers.

Je ontdekt de wondere wereld van het archief en ziet hoe het geen gesloten en stoffige plek is, maar een goudmijn vol verhalen die wachten om ontdekt te worden. Persoonlijke verhalen over het dagelijks leven van dichters en romancières, historische verhalen over maatschappelijke thema’s, over creatie en hoe creatieve drang zich vertaalt in literatuur.

Je krijgt bijzondere en persoonlijke stukken van dichtbij te zien en ontdekt zo onverwachte en onbekende verhalen uit de archieven van Hendrik Conscience, Virginie Loveling, Paul van Ostaijen en Kristien Hemmerechts. 

 

DepotrondleidingDepotrondleiding

Praktisch

Wil je al dat literaire erfgoed met eigen ogen zien? Boek dan een ticket voor één van deze depotbezoeken:

  • zaterdag 17 februari, 14.30 uur
  • zaterdag 16 maart, 14.30 uur
  • zaterdag 20 april, 14.30 uur

Ticketprijs: € 12 

Meld je aan voor de nieuwsbrief