Overslaan en naar de inhoud gaan

Secundair onderwijs

Geef je les in het secundair onderwijs? Dan is je klas welkom in het Letterenhuis voor de workshop Inspiratie overal! Ga je liever in de klas zelf aan de slag? Dan kan je inspiratie vinden in onze lespakketten.

In het Letterenhuis

collage workshop inspiratie overal

Inspiratie overal!

workshop voor derde graad secundair

In het Letterenhuis bewaren we de archieven van schrijvers en dichters. Het is de ideale plek om inspirerende verhalen te ontdekken en zelf creatief – en educatief – aan de slag te gaan! 

Logo blokkades

Blokkades

Een ophefmakende workshop over schrijver zijn

Op komst: een grillige workshop voor derde graad secundair onderwijs! Een workshop over grillige schrijfprocessen, waarmee je samen met je leerlingen de literaire wereld verkent, een wereld van feedbackrondes, networking en schrijfretraites, recensies en publicaties, maar bovenal van mensen, één voor één met twijfels en angsten.

In je klas

Collectie in de klas

Het Letterenhuis is het geheugen van de Vlaamse literatuur. We bewaren een heleboel interessant materiaal voor het onderwijs. Ben je op zoek naar bronnen over de Vlaamse literatuur en geschiedenis om te gebruiken in lessen?

Om je zoektocht makkelijker te maken selecteerden we alvast documenten en thema’s en geven we suggesties om hiermee in de klas aan de slag te gaan.

Boem Paukeslag

Bezette Stad in de klas

Paul van Ostaijens dichtbundel 'Bezette Stad' verscheen in 1921. Oud, maar absoluut niet out. Desolate straten, angst en eenzaamheid, maar ook rebellie, ingehouden jeugdige vreugde en kunstvormen. We ontwikkelden enkele creatieve lespakketten over taalgebruik, emoties, gedichten in de tijd, typografie, ...

In de klas: lessenpakketten

Lessenpakketten over 'censuur en vrije meningsuiting' en over 'vluchtelingen' voor de tweede en derde graad secundair onderwijs. Leerlingen werken in de klas met archiefstukken en verwerven zo kritische onderzoekvaardigheden en leren reflecteren.

Meld je aan voor de nieuwsbrief