Overslaan en naar de inhoud gaan

10 x 100

Schrijvers van nu over schrijvers van 1920

Tien hedendaagse auteurs schetsen een beeld van tien schrijvers die 100 jaar geleden werden geboren. 10 x 100 is een reeks verhalen over bekende of minder bekende schrijvers uit de collectie van het Letterenhuis.

Op 23 april, Wereldboekendag, opent Geert van Istendael de reeks met een verhaal over Hubert van Herreweghen. Daarna verschijnt er elke week op donderdag een nieuw verhaal over een schrijver uit Vlaanderen die honderd jaar geleden geboren is. Over Piet van Aken dus, en over Aster Berkhof die in juni echt honderd wordt, over Ben Cami, Jos de Haes, Hubert Lampo, Pliet van Lishout, Lia TimmermansJan Walravens en Frans van Isacker.

Schrijven mee aan 10 x 100: Geert van Istendael, Anneleen van Offel, Annelies Verbeke, Charlotte van den Broeck, Christophe Vekeman, Elvis Peeters, Gaea Schoeters, Rashif el Kaoui, Monika van Paemel en Yousra Benfquih.

Meer literaire reeksen

Schrappen en schaven

de literaire canon in het archief

De komende weken belichten we telkens een titel uit de nieuwe literaire canon waarvan het handschrift of typoscript aanwezig is in de collectie van het Letterenhuis. Bovendien geven we een inkijkje in wat het Letterenhuis nog meer te bieden heeft aan archiefmateriaal van auteurs uit de canon.

Congo herlezen

Afro-Belgische reflecties op Vlaams Congoproza

Nu standbeelden sneuvelen en ons koloniale verleden serieus tegen het licht wordt gehouden, is het interessant om te kijken hoe we ons literaire erfgoed kunnen contextualiseren en actualiseren door de Vlaamse Congoroman te herlezen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief