Overslaan en naar de inhoud gaan

Maurice Gilliams-avond

presentatie themanummer van DW B

Programma met gedichten, verhalen en bespiegelingen over en van Maurice Gilliams, met Hugo Bousset, Leen Huet, Bart Meuleman, Koen Peeters, Jo Gisekin, Annette Portegies, Paul Bogaert, Annemarie Estor en Steven Van Ammel.


Individuele bezoekers

Feestelijke literaire avond

Het Letterenhuis, de Stichting Vita Brevis en literair tijdschrift DW B slaan de handen in elkaar voor een avond rond auteur Maurice Gilliams (1900-1982).
Het literaire tijdschrift DW B presenteert tijdens deze avond ‘Met andermans woorden is niets te beginnen’- Maurice Gilliams, een uniek themanummer gewijd aan deze bijzondere schrijver.
Hugo Bousset opent met een korte persoonlijke hommage. Curatoren Leen Huet, Bart Meuleman en Koen Peeters leiden de avond in goede banen en vertellen over hun fascinatie voor Gilliams. Samen met een rijk palet aan schrijvers en dichters brengen ze hem weer tot leven. Jo Gisekin, Annette Portegies, Paul Bogaert, Annemarie Estor en Steven Van Ammel brengen gedichten, verhalen en bespiegelingen over én van de oude meester. 

DW B-themanummer Maurice Gilliams

‘Met andermans woorden is niets te beginnen’, zo kribbelde Maurice Gilliams (1900 – 1982) ooit op een papiertje. Een terloopse notitie in het omvangrijke Gilliams-archief van het Letterenhuis, waar onder meer diverse snippers en onafgewerkte dichtregels zijn terug te vinden. Meteen het motto van dit uitzonderlijke DW B-nummer over Maurice Gilliams.
Curatoren Bart Meuleman, Leen Huet & Koen Peeters verzochten daarom actuele dichters één van de nagelaten regels te voltooien tot een gedicht. Jef Van Eynde maakte foto’s van Gilliams’ documenten.
Aan een rijk palet van auteurs vroegen zij nieuwe gedichten en proza, ‘in de geest van de oude meester’, een souvenir of een essay over Gilliams. Het leidde tot een wonderlijk caleidoscopisch portret. 

Gilliams-avond praktisch

  • Letterenhuis, Minderbroedersstraat 22, 2000 Antwerpen
  • dinsdag 7 december om 19 uur
  • gratis toegang - je ontvangt tijdens de avond gratis een exemplaar van het DW B-nummer ‘Met andermans woorden is niets te beginnen’- Maurice Gilliams en een tombolaticket.
  • Covid Safe Ticket & reserveren is nodig

Deze avond is volzet.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief