Overslaan en naar de inhoud gaan
Stijn Streuvels Ingooigem 9

Leesclub ‘Ingooigem’

Vorig jaar verscheen een nieuwe editie van ‘Ingooigem’, een autobiografisch boek van Stijn Streuvels. In deze leesclub duik je in het boek en in het leven van Streuvels.

    zat 19 november 2022, 14:00

 

Streuvels autobio

Wil je graag eens in het leven van een van Vlaanderens grootste schrijvers duiken? Dat kan in de leesclub over Stijn Streuvels, georganiseerd door het Letterenhuis en Het Lijsternest. We lezen en bespreken Ingooigem. Herinneringen uit Het Lijsternest (2021), het derde deel van Streuvels’ autobiografische trilogie. Deze nieuwe editie van Ingooigem verscheen ter ere van Streuvels’ 150ste verjaardag in de Privé-domeinreeks.

Ingooigem. Herinneringen uit Het Lijsternest

Naast Ingooigem bevat deze uitgave een cahier met niet eerder gepubliceerde aantekeningen en citaten, afkomstig uit het Streuvelsarchief in het Letterenhuis. Dit werk onthult de man achter de schrijver: Streuvels verhaalt enkele cruciale gebeurtenissen uit zijn volwassen leven, waaronder de bouw van het Lijsternest en het verslag van zijn reis naar Palestina.

Leesclub

Je leest vooraf het boek en op 19 november kom je met andere lezers van gedachten wisselen. De begeleiding van het gesprek is in handen van Thomas Jacques, coördinator van Het Lijsternest én gedreven lezer.

Praktisch

Stijn Streuvels Ingooigem 9

Meld je aan voor de nieuwsbrief