Overslaan en naar de inhoud gaan

Boeken op woensdag | najaar 2023

Met Leo Pleysier, Maud Vanhauwaert en Rik Van Puymbroeck

Tijdens 'Boeken op woensdag' gaat literair journalist Dirk Leyman in het Letterenhuis in gesprek met een schrijver uit Vlaanderen of Nederland die onlangs een nieuwe roman of non-fictieboek heeft gepubliceerd. Dit najaar nodigt hij Leo Pleysier, Maud Vanhauwaert en Rik Van Puymbroeck uit. 


Individuele bezoekers

Leo Pleysier met Klokgelui

06/09/2023

In de nieuwe roman ‘Klokgelui’ van vaste waarde Leo Pleysier wordt een toneelgordijn van gepraat opengetrokken om het verborgen drama van een vereenzaamd koppel te tonen en geloofwaardig te maken. Met een feilloos observatievermogen tekent Pleysier in dit boek zijn nieuwe miniatuur uit en toont hij een gemeenschap die elkaar scherp in het oog houdt, elkaar de maat neemt en waarin het een grootse zonde is niet te weten wie je buren zijn.

Leo Pleysier

Maud Vanhauwaert met Tosca

04/10/2023

Maud Vanhauwaert is een schrijver die genres oprekt en voor wie vorm minstens zo belangrijk is als inhoud. Het is dus uitkijken naar haar eerste roman ‘Tosca’ waarin Vanhauwaert een verhaal vertelt vol onderhuidse spanning over twee vrouwen die verstrengeld raken in een toxische relatie, waarbij de grens tussen feit en fictie flou wordt en waarin steeds onduidelijker wordt wie op wie parasiteert.

Maud Vanhauwaert

Rik Van Puymbroeck met ‘Treurwil’

8/11/2023

‘Treurwil’ is het literair debuut van Rik Van Puymbroeck, journalist voor de krant 'De Tijd'. Hij werd door de Stichting voor Verhalende Journalistiek drie keer uitgeroepen tot Meesterverteller. In ‘Treurwil’ zoekt Rik Van Puymbroeck naar verdriet van vroeger en hoe je dat niet kan loslaten, maar juist wilt vasthouden en vorm wilt geven. Hoe de rouw minder rauw wordt, al verwoordt de tweeklank treffend de toch onmiskenbaar blijvende pijn.

Treurwil

Praktisch 

  • Letterenhuis, Minderbroedersstraat 22, 2000 Antwerpen
  • telkens van 12.30 tot 13.30 uur
  • gratis toegang

Meld je aan voor de nieuwsbrief