Van den Broeck schreef romans, toneelstukken en columns en was jarenlang veruit een van de populairste roman- en theaterauteurs in Vlaanderen. Hij won de Staatsprijs voor Toneel in 1982, de Henriette Roland Holst-prijs en de Staatsprijs voor Proza in 1993.
Het papieren archief biedt een overzicht van zijn uitgebreide oeuvre, maar licht ook een tipje van de sluier op over zijn manier van werken. Handschriften, documentatiemappen, kladversies en verbeterde versies werden geordend, zuurvrij verpakt en beschreven in het nieuwe collectieplatform van het Letterenhuis. Zijn archief bevat niet enkel de kladjes en netversies op papier maar ook 79 CF2-diskettes met teksten en brieven.
Walter van den Broeck werkte op een Amstrad PCW 8512, een personal computer van Britse makelij, in Europa verdeeld als de ‘Joyce’ door het Duitse electronicabedrijf Schneider. Dit model heeft twee diskettelezers omdat de tekstverwerkende software enkel via een diskette gebruikt kon worden. De schrijver had gelukkig zijn oude toestel, inclusief de softwarefloppies en een matrixprinter mee overgedragen.
Het was even zoeken hoe we de bestanden van deze dubbelzijdige (!) 3 inch floppies konden overzetten en omzetten naar een leesbaar formaat. Door een microcomputer, de Greaseweazle, tussen de oude Joyce-computer en een moderne computer te plaatsen, konden we de tekstbestanden bekijken en de ruwe data overzetten. Volgende stap is zoeken naar een geschikt bestandsformaat, zodat onze archivarissen de tekstbestandjes kunnen bekijken en vergelijken met de papieren versies.