Overslaan en naar de inhoud gaan
Cover Zacht Lawijd nummer 1-2

Zacht Lawijd | Zomer 2022

Een dubbelnummer!

Het literair-historische tijdschrift Zacht Lawijd verschijnt vanaf nu bij Amsterdam University Press. Het eerste nummer van 2022 is een dubbelnummer, met verhalen over onder meer Pink-Poets uitgeverij Monas, een ‘oorlogsspel’ van Hella Haasse en een prachtig biografisch essay van Elisabeth Leijnse over Laurence Alma Tadema en Maurice Maeterlinck.

Cover Zacht Lawijd nummer 1-2

Jaargang 21 van het literair-historische tijdschrift Zacht Lawijd opent met een dubbelnummer, met zeven bijdragen over uiteenlopende onderwerpen: van de geschiedenis van het Vlaams eenmansuitgeverijtje Monas via de avonturen van Laurence Alma Tadema met Maurice Maeterlinck tot naziboeken voor de Nederlandse jeugd. In dit nummer introduceert Zacht Lawijd ook een nieuwe rubriek: ‘De Dingen’, met in de eerste aflevering aandacht voor de houtblokken die Frans Masereel sneed voor de uitgave van Herman Teirlincks toneelstukken.

Zacht Lawijd bericht op een toegankelijke manier over de geschiedenis van de Nederlandstalige literatuur van de 19de, 20ste en 21ste eeuw. Het verschijnt vier keer per jaar en is verkrijgbaar in het Letterenhuis en in de betere boekhandel.

 

Inhoudstafel Zacht Lawijd - nummer 1-2 

Zacht Lawijd inhoudstafel

Meld je aan voor de nieuwsbrief