Overslaan en naar de inhoud gaan

SchrijversAcademie

De SchrijversAcademie is een driejarige schrijfopleiding van Creatief Schrijven vzw, het steunpunt voor al wie graag schrijft of wil schrijven. Literaire makers werken onder begeleiding van gevestigde auteurs aan proza of poëzie.

SchrijversAcademie richt zich expliciet op gevorderde aspirant-schrijvers. De opleiding heeft de ambitie literaire makers een stevige basis mee te geven om het te maken als publicerend auteur. Starters hebben vaak al een schrijfopleiding gevolgd of zijn op eigen houtje al aan het schrijven. Vaak zijn ze bij aanvang al bezig met een schrijfproject. Kandidaten worden geselecteerd op basis van ingezonden werk en een gesprek. 

SchrijversAcademie is trots op de studenten die intussen publicerende auteurs zijn geworden onder wie Kris Van Steenberge, Runa Svetlikova, Ruth Lasters, Lize Spit, Lenny Peeters, Tülin Erkan, Dirk van Boxem en Herlinde Leyssens. 

Verdere info over docenten, curriculum en kandidaatstelling vind je op de website van SchrijversAcademie: www.schrijversacademie.be 

 

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief