Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek

Op zoek naar een onderwerp voor je onderzoek? De rijke en verscheiden archiefcollectie van het Letterenhuis biedt heel wat mogelijkheden. Met een gloednieuwe onderzoeksgids helpen we je op weg.

Literair-historisch onderzoek begint in het Letterenhuis: tekstedities, uitgeverijonderzoek, tijdschriftenstudies, biografieën, genderstudies, receptiestudie, theatergeschiedenis, enzovoort.
Op basis van onze rijke collectie maakten we een oriënterende gids voor wie onderzoek op de collectie van het Letterenhuis wil verrichten.

Je kunt de onderzoeksgids hier downloaden.

Op basis van de recent verwerkte en nieuw binnengekomen archieven en collectiestukken, lichten we in de gids enkele hoogtepunten uit die bijzonder interessant zijn voor onderzoek. 
Een digitale editie van een brievencorpus maken, onderzoek naar ‘vergeten’ schrijvers, keuzes bij literaire vertalingen ontdekken, de geschiedenis van een theatergezelschap uitpluizen, …
De collectie biedt een zee aan mogelijkheden, en we doen graag wat suggesties.

Als je geïnteresseerd bent in een onderwerp, of een afgebakend scriptieonderwerp wil vastleggen, neem dan contact op met het Letterenhuis:
johanna.ferket@antwerpen.be
+32 3 222 93 27
+32 489 91 04 75

ONDERZOEKSGIDS

 

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief