Overslaan en naar de inhoud gaan

Elvis Peeters - biografie

Elvis Peeters schrijft verhalen, romans, gedichten, theater en songs. Hij is de drijvende kracht achter muzikale cultformaties als Aroma di Amore en De Legende, en vervlecht als performer muziek en literatuur, toneel en cabaret.

In 1992 debuteerde Peeters als auteur met de verhalenbundel Het uur van de aap. Sindsdien schreef hij, samen met zijn partner Nicole van Bael (maar onder dezelfde naam), spraakmakende romans als De ontelbaren (2005, shortlist Libris Literatuurprijs) over een dorp dat overspoeld wordt door vluchtelingen; het in 2018 verfilmde Wij (2009) over tieners en de vrije markt; Dinsdag (2012, shortlist AKO én Libris, winnaar Sabam Award) over een oude man met een amoreel verleden; en Jacht (2015, longlist Libris Literatuurprijs en ECI Literatuurprijs). In 2019 verscheen de roman De ommelanden over de kloof tussen stad en achterland (longlist Libris Literatuurprijs).

Met het kinderboek Meneer Papier en zijn meisje won het duo een zilveren griffel. Het werk van Elvis Peeters is meermaals vertaald in onder meer het Turks, Duits, Spaans, Deens en Japans.

Meld je aan voor de nieuwsbrief