Overslaan en naar de inhoud gaan

Beginnen aan een nieuw verhaal

Of je nu een brief, een gedicht, een opstel of een boek aanvat: alles begint ergens. Maar hoe doe je dat eigenlijk, beginnen? Samen met jou gaan we op zoek naar bijzondere debuten, eerste zinnen en veel verhalen over beginnen, vandaag, maar ook vroeger. 

Schrijven. Vertellen. Creëren. Illustreren. Hoe kom je daar eigenlijk toe? Waar begin je? Hoeveel moeite kost het om een eerste zin op papier te krijgen? Waar haal je durf, vertrouwen en inspiratie om een boek te publiceren? Hoe ga je om met afwijzing en hoe zet je door? 

Samen met jou gaan we op zoek naar verhalen van vroeger en nu, over auteurs en kunstenaars en hun prille begin.  

We staan te popelen om te beginnen aan verhalen over rommelige creatieprocessen, aanmoediging en afwijzing, onvergetelijke debuten en hoe die er kwamen, publiceren vandaag en vroeger. Samen met Bart Moeyaert, Fikry El Azzouzi, Lara Taveirne, Tom Naegels en Tülin Erkan kiezen we verhalen uit het Letterenhuisarchief. Die verhalen ontdek je vanaf juni in onze nieuwe dynamische publieksruimte.  

Tijdens het themajaar ‘Beginnen’ maken we plaats voor jonge makers en nieuwe stemmen, vragen we ons af hoe je niet-klassieke vormen van debuteren (instapoetry, spoken word) kunt archiveren, gaan we samen met jou aan de slag met beginzinnen (van het kiezen van favoriete beginzin tot het zelf verder schrijven) en ontdekken jongeren in een creatieworkshop hoe je zelf kunt beginnen schrijven en creëren.

Thema-expo, ontwerp VOET architectuur

Thema-expo Beginnen

In de thema-expo ‘Beginnen’ ontdek je verhalen van bekende en minder bekende schrijvers en kunstenaars, van nu en vroeger, en over hun prille begin.  Samen met curatoren Bart Moeyaert, Fikry El Azzouzi, Lara Taveirne, Tom Naegels en Tülin Erkan kozen we verhalen uit het Letterenhuisarchief. Elk van de curatoren brengt daarbij ook een eigen verhaal.

Meld je aan voor de nieuwsbrief