Overslaan en naar de inhoud gaan

Bookshop

In de bookshop vind je onder meer ons berichtenblad Zuurvrij en het literair-historisch tijdschrift Zacht Lawijd.

Zuurvrij

Cover Zuurvrij 43

Zuurvrij 43

Winternummer 2022-23

Ook tijdens de wintermaanden biedt Zuurvrij archiefwarmte en literaire vitamine. Met in dit nummer verhalen over Jan van Aken, Alfred van Neste, Lon Landau, Jacques Mesnil en nog veel meer. 

Zuurvrij 42

Zuurvrij 42

Zomernummer 2022

Zomeren met Zuurvrij! Archief- en literatuurverhalen in een vrolijk en kleurrijk jasje.

Zuurvrij 41

Winternummer 2021-22

Zuurvrij houdt je warm. Met gastschrijver Jeroen Brouwers, de grote uitverkoop van de Vlaamse literaire erfenis van Emmanuel de Bom, de postume roman van Hendrik Conscience en nog veel meer.

Zuurvrij 40

Voorjaarsnummer 2021

Ook de nieuwe Zuurvrij staat in het teken van Paul van Ostaijens Bezette Stad, dit jaar honderd jaar jong. Kenners en liefhebbers nemen de lezer mee op avontuur door de wereld van Van Ostaijen, van het ontstaan van de gedichten in Berlijn tot de kwestie rond het grafmonument van Van Ostaijen op begraafplaats Schoonselhof. Abonneer je daarom nu op Zuurvrij en mis dit nummer niet!

Zuurvrij 39

Winternummer 2020-’21

Ook in deze barre winter biedt Zuurvrij archiefwarmte en literaire vitamine. Met in dit nummer verhalen over Hubert Lampo, Paul van Ostaijen, Georges Eekhoud, Emmanuel de Bom en vele anderen. Gastschrijver: Vitalski! En uiteraard met Cordelia.

Zuurvrij 38

Zomernummer 2020

Een pittig Zuurvrij houdt je cool deze zomer! Met literair-archiefverhalen over Congo, commercie en cholera. Over Willem Elsschot, Hendrik Conscience, Paul Kenis, Cyriel Buysse, Frans Dille en Paul van Ostaijen.

Zuurvrij

Zuurvrij is het kleurrijke halfjaarlijkse berichtenblad van het Letterenhuis - vol met boeiende en toegankelijke verhalen over Vlaamse literatuur en Vlaams literair archief en over de tentoonstellingen en activiteiten van het Letterenhuis.

Abonneer je op Zuurvrij

Wil je vier keer het kleurrijkste blad van (en over) de Vlaamse literatuur en het literair-archiefwezen ontvangen? Neem dan nu een abonnement op Zuurvrij.

Andere publicaties

Stijn Streuvels | publicaties

naar aanleiding van zijn 150ste verjaardag

Een boek boordevol foto's uit Streuvels' uitgebreide fotoverzameling, een heruitgave van het laatste deel van Streuvels' autobiografische trilogie en een boek met teksten en grafisch werk van jonge schrijvers en illustratoren geïnspireerd op Streuvels.

Van Ostaijen bezet ook 'De Boekenwereld'

Het maartnummer 2021 van tijdschrift 'De Boekenwereld' is grotendeels gewijd aan Paul van Ostaijen, zijn bundel 'Bezette Stad' en de expo 'Bezette Stad 100!' in het Letterenhuis.

Zacht Lawijd

Zacht Lawijd is een driemaandelijks literair-historisch tijdschrift over Nederlandse en Vlaamse teksten uit de 19de, 20ste en 21ste eeuw.

Meld je aan voor de nieuwsbrief