Overslaan en naar de inhoud gaan
foto: Ans Brys

Word sponsor

Wil je graag het Letterenhuis een duwtje in de rug geven door te sponsoren? Daar krijgt u heel wat voor terug - van een cultuurminnend imago, over exposure bij events, tot gratis toegang tot het museum.

Als sponsor helpt u het Letterenhuis haar culturele en maatschappelijke doelstellingen te halen. Zo levert u tegelijk een bijdrage aan de ontwikkeling van de samenleving.

Een win-win situatie

Het Letterenhuis en zijn bezoekers winnen bij uw steun, maar ook uw onderneming heeft voordelen bij een sponsoring. 

Een literair museum sponsoren geeft uw bedrijf een cultuurminnend imago en toont u als good citizen. Bovendien zijn in elk sponsorpakket exposure en hospitality returns inbegrepen; opvallende visibiliteit, deelname aan belangrijke netwerkmomenten voor u en uw relaties, en gratis toegang tot het museum en zijn evenementen, gebruik van de historische infrastructuur voor uw exclusieve bedrijfsevents.

Verschillende sponsorformules

Het Dotatiefonds voor boek en letteren ondersteunt drie Antwerpse erfgoedinstellingen met een hart voor onze papieren geschiedenis: het Letterenhuis, Museum Plantin-Moretus en de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience.

Samen bewaren ze unieke verzamelingen en topstukken uit het werelderfgoed - van de allereerste drukken tot de boeken van vandaag. Via het Dotatiefonds voor boek en letteren kunnen deze drie instellingen hun collecties verder aanvullen en conserveren.

Dit fonds wordt getrokken door CEO van BASF Antwerpen Wouter De Geest. In een interview dat hij gaf voor het weekblad Trends leest u wat het Dotatiefonds voor uw bedrijf kan betekenen.

Via het Dotatiefonds kan uw bedrijf de werking van het Letterenhuis ondersteunen. Er zijn twee mogelijke formules:

  • structurele sponsoring 
    • gericht op aankopen en restauraties
    • mogelijk vanaf 5.000 euro per jaar, met een looptijd van 2 jaar
  • projectgebonden sponsoring
    • gericht op specifieke aankopen en conserveringsbehandelingen voor de collectie van het Letterenhuis
    • mogelijk vanaf 10.000 euro

Blijf op de hoogte

Als sponsor wordt u regelmatig geïnformeerd over de aankopen en restauraties die via het Dotatiefonds mogelijk werden. Natuurlijk houden we u ook op de hoogte over de activiteiten en voordelen die we aan onze leden aanbieden.

Interesse?

Neem contact op met het Letterenhuis via letterenhuis@antwerpen.be of op het nummer 03 222 93 20.

Meld je aan voor de nieuwsbrief