Overslaan en naar de inhoud gaan
foto: Ans Brys

Word schenker

Zonder uw steun zou het Letterenhuis zoals we het vandaag kennen niet bestaan. Uw gift, schenking of legaat maakt een belangrijk verschil.

Uw gift, schenking of nalatenschap maakt een belangrijk verschil voor het Letterenhuis. Het maakt de bewaring, de restauratie, het onderzoek, de aankoop en de presentatie van waardevolle stukken - waarvoor het museumbudget ontoereikend is - mogelijk.

Als u iets geeft aan het Letterenhuis, blijft u iets betekenen. Via uw schenking wordt u een deel van het Letterenhuisverhaal.

Doe een gift

Samen met het Museum Plantin-Moretus en de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience richtte het Letterenhuis het Dotatiefonds voor boek en letteren op in de schoot van de Koning Boudewijnstichting. Alle drie instellingen bewaren unieke topstukken uit het werelderfgoed, van de allereerste drukken tot de boeken van vandaag. Via het Dotatiefonds voor boek en letteren kunnen deze drie instellingen hun collecties verder aanvullen en conserveren. Uw bijdrage garandeert mee onze toekomst. Iedere gift, klein of groot, is meer dan welkom.

Maak online een gift over. Deze gift is bovendien fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro (Art. 145/33)

Schenk een object

Bent u in het bezit van een object, documentatiemateriaal of archief dat waardevol kan zijn voor de collectie van het Letterenhuis? Schenkingen die ons archief vervolledigen, ontvangen wij met open armen. Contacteer ons via letterenhuis@antwerpen.be of op 03 222 93 20.
 

Neem ons op in uw testament

U kunt het museum opnemen in uw testament en ons zo een legaat nalaten. Dat kost u vandaag niets, maar is later extreem waardevol voor het Letterenhuis. U laat zo ook een eeuwige herinnering na.

Interessant is ook het duo-legaat: u laat een bedrag of roerend of onroerend goed na aan uw wettelijke erfgenaam en een andere som of goed aan een (erf)goed doel. Het erfgoeddoel betaalt dan zowel de eigen successierechten als deze van uw wettelijke erfgenaam. Zo houdt uw wettelijke erfgenaam er netto meer aan over.

Op www.testament.be leest u meer over (duo)legaten en ook uw notaris vertelt er graag meer over.

Neem contact op met Nele Hendrickx, directeur van het Letterenhuis via nele.hendrickx@antwerpen.be of op 03 222 93 29.

Meld je aan voor de nieuwsbrief