Overslaan en naar de inhoud gaan

Giovanni Baudonck - notitieschriftje

aanwinst oktober - december 2020

In het kader van het Letterenhuisevenement WORDt 2020 schonk acteur, woordkunstenaar en theatermaker Giovanni Baudonck een notitieschriftje aan het Letterenhuis.

Giovanni Baudonck (1976) is acteur, woor­­­dkunstenaar en theatermaker. Sinds 2013 treedt hij op als woordkunstenaar op podia In België en Nederland. In 2017 werd hij vice-kampioen op het Belgisch kampioenschap Poetry Slam. In het kader van het Letterenhuisevenement WORDt 2020 vroeg het Letterenhuis Baudonck wat hij wil meegeven voor de toekomst door materiaal in het Letterenhuis onder te brengen en zo zijn plek in de collectie op te eisen. Zijn antwoord: een notitieschriftje (circa 2014) vol eigen teksten en ideeën, inspirerende teksten van anderen en tal van persoonlijke berichtjes van vrienden en kennissen die samen een beeld oproepen van Giovanni als performer.

De afgebeelde tekst wit/zwart werd voor WORDt 2020 ‘geperformed’ door Giovanni, helaas zonder publiek, en door het Letterenhuis en Behoud de Begeerte opgenomen. Het filmpje van de performance werd via de websites van de organisaties en Youtube verder verspreid. Giovanni Baudonck verkiest echter het live performen: ‘Deze teksten komen pas echt tot zijn recht als ik ze live breng. Op dat moment voel ik wat mensen horen en zien. Er is een soort van wederkerigheid. Als ik het op papier schrijf en iemand leest het, weet ik niet of dit hetzelfde effect heeft.

Meld je aan voor de nieuwsbrief