Overslaan en naar de inhoud gaan

De Nwe Tijd - affiches

aanwinst oktober - december 2020

Promotieaffiches voor podiumkunstenvoorstellingen en -festivals vormen een belangrijk aandeel in deze gevarieerde collectie en zorgen voor heel wat kleur in ons depot. De Nwe Tijd fleurde de collectie nog wat extra op.

In beeld een recente affiche voor Maandagavond #7 (2017) van het theaterhuis De Nwe Tijd. De Maandagavonden zijn een maandelijks terugkerend concept van De Nwe Tijd waarbij Freek Vielen (1985), Rebekka De Wit (1985) en Suzanne Grotenhuis (1985), de drie artistieke leiders van het gezelschap, spreken over wat hen die maand geraakt heeft in het nieuws, hun leven en het universum. Ze doen dat steevast met de deuren wagenwijd open en interviewen wetenschappers, politici, journalisten en muzikanten en laten zich begeleiden door livemuziek en gastoptredens. 

Het affichebeeld van deze zevende Maandagavond is van Anton Van Hertbruggen (1991), een freelance illustrator uit Antwerpen. Zijn masterproject aan Sint-Lucas verscheen als het prentenboek Het hondje dat Nino niet had, uitgegeven door De Eenhoorn en werd intussen vertaald naar het Frans, Engels, Duits en Chinees.

foto: Victoriano Moreno

Meld je aan voor de nieuwsbrief