Overslaan en naar de inhoud gaan

Maurice Gilliams

podcast

Radiomaakster Gudrun De Geyter (VRT | Klara) maakte een vierdelige podcast over het leven van schrijver Maurice Gilliams. Met biografe Annette Portegies, schrijvers, kenners en vrienden van Gilliams én met de stem van Gilliams zelf.

Het raadselachtige leven van een schrijver uit Antwerpen

Maurice Gilliams zag het leven vanuit een adelstand die hij nauwelijks nog met een stamboom kon achterhalen en die hij zich al helemaal niet kon permitteren. Toch verdient hij een plaats in onze herinnering als iemand die kon slaan met een bijtend vers en ontroeren met zijn sensuele beschrijving van de ons omringende dingen. Met biograaf Annette Portegies over leven en werk van een briljante en getormenteerde auteur. Ook  schrijvers als Leen Huet en Bart Meuleman komen aan het woord. En verder kenners, vrienden, een geliefde en uiteraard de archiefstem van Gilliams zelf.

Via VRT MAX kun je de vier afleveringen beluisteren. Afleveringen 1 en 2 nemen je mee naar de Gilliams’ jeugd en zijn beginnend schrijverschap; afleveringen 3 en 4 gaan onder meer over zijn beroemdste boek, Elias of het gevecht met de nachtegalen en hoe zijn leven en literaire carrière verder verlopen.

De podcast is een productie van VRT | Klara i.s.m. Stichting Vita Brevis en Letterenhuis

Campagnebeeld podcast Maurice Gilliams

Je kunt de afleveringen beluisteren op Klara – van 31 oktober tot 3 november krijg je elke dag om 17 uur een aflevering te horen.
De podcast vind je op VRT MAX.
 

Meld je aan voor de nieuwsbrief