Overslaan en naar de inhoud gaan

Yousra Benfquih koestert de wereld

Open School

Schrijfster, columniste en spoken word-artieste Yousra Benfquih maakt (en brengt) een tekst gevuld met wat mensen van over de hele wereld bewaren.

Op weekdagen kan je bij Open School - Centrum voor Basiseducatie terecht voor basiscursussen taal en rekenen. Honderden mensen volgen er Nederlands als tweede taal.

Voor het Letterenhuisfestival brengen de cursisten een dierbaar voorwerp mee: een foto met een bijzondere betekenis, een souvenir uit hun thuisland of een familiestuk met een verhaal.

Schrijfster, columniste en spoken word-artieste Yousra Benfquih gaat op het festival aan de slag met die voorwerpen en de verhalen die erbij horen. Dansend tussen zwaarte en lichtheid, tussen humor en ontroering raakt ze thema's aan die gaan van racisme tot worteltaart. Ze schuwt, de woorden van Chimamanda Adichie indachtig, slechts één ding: 'the single story'. En met haar onbevangen blik, frisse pen en onstuimige stem is Yousra de geknipte dichter om een tekst te maken (én te brengen) gevuld met wat mensen van over de hele wereld bewaren.

Praktisch

Ga naar

Meld je aan voor de nieuwsbrief