Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanthilt ontvangt

Letterenhuis - centraal podium

Marcel Vanthilt is onze enthousiaste gastheer voor gesprekken met schrijvers over bewaren en hoe en waarom je dat doet, over de zin en onzin van bewaren, over wat waardevol is om te bewaren en wat we daarmee kunnen doen. Met een muzikaal intermezzo, een spoken word-optreden én een slotconcert door Roos van Roosbeef!

Programma

Nele Hendrickx & Nabilla Ait Daoud

14 uur

Letterenhuisdirecteur Nele Hendrickx & Antwerps schepen voor cultuur Nabilla Ait Daoud over de kunst van het bewaren en het bewaren van kunst.

Annelies Verbeke

14.10 uur

Schrijfster Annelies Verbeke praat over schrijven als bewaren, en hoe ze dat doet in haar verhalen en novelles.

Pascal Verbeken

14.40 uur

Schrijver en journalist Pascal Verbeken leest onbekende brieven van dichter, brievenschrijver en romancier Eriek Verpale (1952-2015)

Berlaen

15 uur

Berlaen Oltijd blijv'n goan, solo, in onvervalst Zults - zingen in het dialect als vorm van bewaren?

Koen Peeters

15.20 uur

Auteur Koen Peeters schenkt het manuscript van zijn boek De Mensengenezer aan het Letterenhuis én doet elke aanwezige een pagina ervan cadeau.

Carmien Michels

15.40 uur

Auteur en performer Carmien Michels vertelt over haar tocht door de Letterenhuisdepots en wat ze daar tegenkwam.

Maravilha Munto

16 uur

Maravilha Munto slamt! - hoe bewaar je spoken word?

Annette Portegies

16.20 uur

Biograaf en uitgever Annette Portegies aan het woord over het archief van schrijver Maurice Gilliams, wat er in te vinden is en wat niet.

Bart Moeyaert

16.40 uur

Auteur Bart Moeyaert brengt een ladenkistje mee met spullen die voor hem waardevol zijn omdat hij er herinneringen aan heeft.

Kijk ook dit toepasselijk filmpje

Roos doet het licht uit!

17.15 uur

Roos Rebergen richtte haar inmiddels razend succesvolle band Roosbeef op in 2003; daarna begon ze samen met Andre Manuel ook een andere band, Tjing Tjing. Ze maakte met Torre Florim van De Staat De speeldoos, het album bij het gelijknamige project. In 2016 verscheen haar eerste dichtbundel.

Op dit moment werkt Roos aan haar vierde studioalbum en brengt zij her en der solo of in kleine bezetting oud en nieuw materiaal en gehore - zoals op het Letterenhuisfestival, dat zij als bewaarster van het Nederlanstalige lied komt afsluiten. Wrap it up, Roos!

Praktisch

  • Letterenhuis - centraal podium
  • zaterdag 11 mei van 14 tot 18 uur
  • gratis

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief