Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Meenen en Van Maele

Paul Verbeeck - Kunst en antiek

Vincent van Meenen schreef een antwoord op Marcel Van Maeles 'Scherpschuttersfeest'. Verwacht je aan een taalstroom met onverwachte associaties, originele woordcombinaties, poëtische beelden en grillige gedachtensprongen.

Vincent Van Meenen is auteur, performer en theatermaker. Tijdens het Letterenhuisfestival laat hij je in de antiekzaak van Paul Verbeeck kennismaken met zijn antwoord op de roman Scherpschuttersfeest (1968) van Marcel van Maele. In de roman woedt een taalstroom met onverwachte associaties, originele woordcombinaties, poëtische beelden en grillige gedachtesprongen.

Marcel van Maele (1931-2009) was schrijver, performer en beeldend kunstenaar. Poëzie was voor hem een zoektocht, een loskomen van de geldende regels en hoefde niet beperkt te blijven tot het papier. Van Maele verspreidde zijn poëzie via uiteenlopende wegen: in tijdschriften, op een elpee, in bibliofiele uitgaven en op plastisch werk. Hij maakte ook Gebottelde gedichten, waarin het woord een belangrijke en vaak speels verwarrende rol speelt. Tien jaar na het overlijden van Van Maele zorgt Paul Verbeeck in zijn galerie voor een Van Maele-expo met objecten en boeken. 

Praktisch

Ga naar

Meld je aan voor de nieuwsbrief