Overslaan en naar de inhoud gaan

Update: ontmanteling van de vaste opstelling

22/06/2022 | In maart gingen we van start met de ontmanteling van de vaste opstelling. De vele gepresenteerde collectiestukken worden gereinigd, verpakt, gedigitaliseerd en opgeborgen in het depot. Waar staan we ondertussen?

Lege vitrines, drukte in de atelierruimte

Alle documenten, foto’s, handschriften, tijdschriften en boeken zijn uit de vitrines gehaald en in het atelier met zachte borstel gereinigd en verpakt. Dat maakt dat we alle foto’s en handschriften nu kunnen nakijken op registratie, en inventarisnummers toekennen. Vervolgens zetten we de stukken door: ofwel in de flow om terug in het depot opgeborgen te worden, ofwel maken ze eerst nog een tussenstop in het digitaliseringsatelier. Een beperkt aantal objecten wachten op hun restauratie door onze gespecialiseerde behoud- en beheercollega’s.

Update ontmanteling: atelierruimte

Plaats in de depots, verhuis in de vakantie

In het schilderijendepot zijn heel wat rijen leeggemaakt, en klaar voor de schilderijen, collages en portretten uit de opstelling. Tekeningen en affiches zijn uitgekaderd en kregen een nieuwe plaats in liggende berging. In het beeldendepot staan paletten klaar. We weten wat waar kan komen. Deze zomer snellen de professionele art handlers van de musea en erfgoed van de stad Antwerpen ons ter hulp om alle objecten naar hun gereserveerde plaatsjes te brengen.

Update ontmanteling: depot

Bruiklenen!

Een aantal stukken uit de recente periode in de permanente opstelling zijn handschriften of objecten in bruikleen. We zijn volop bezig de bruikleengevers te contacteren. Dank aan alle auteurs dat we al deze jaren hun werkmateriaal konden presenteren!

Update ontmanteling: bruiklenen

Meld je aan voor de nieuwsbrief