Overslaan en naar de inhoud gaan

Publicatie 16

Paul-Gustave van Hecke: Fashion en andere dada's. Verzameld Nederlandstalig werk 1907-1921. Bezorgd en toegelicht door Manu van der Aa. Letterenhuispublicatie 16 | 2013

Fashion en andere dada’s bevat het verzamelde Nederlandstalige werk van Paul-Gustave van Hecke: zijn verhalen, literaire en toneelkritieken, zijn toneelstukken, essays en een enkel gedicht. Met deze uitgave worden deze haast niet terug te vinden teksten weer beschikbaar. Bovendien zijn ze voorzien van de oorspronkelijke afbeeldingen – zoals de drie fraaie etsen van Gustave van de Woestijne bij het essay Fashion.
Van Hecke-biograaf Manu van der Aa verzorgde de teksteditie en schreef er een boeiend nawoord bij.

Paul-Gustave, ‘Gust’, van Hecke (1887-1967) was een culturele duizendpoot. Journalist, toneelschrijver, acteur, galeriehouder, theaterdirecteur, mode- en interieurontwerper, tijdschriftoprichter en redacteur, uitgever, kunstverzamelaar en kunstpromotor: Pégé was het allemaal. Dat Gentenaar Van Hecke ook prozaschrijver was, en literair-historisch zelfs van enige invloed, is totnogtoe minder bekend. Zijn Nederlandstalige teksten zijn op twee na niet afzonderlijk uitgegeven en zijn ook nooit gebundeld verschenen. Deze uitgave van het Letterenhuis en uitgeverij ASP lenigt dit gemis.

Prijs:

€ 26,95

Ga naar

Meld je aan voor de nieuwsbrief