Overslaan en naar de inhoud gaan

Onze vrijwilligers

Op Facebook brengen we regelmatig verslag uit van het onschatbare werk dat de vrijwilligers bij ons verrichten.

Vrijwilliger Freddy is terecht trots op zijn werk! Hij inventariseerde en registreerde de archieven van journalist en toneelschrijver August Monet & schrijfster Juliette De Groodt-Adant. Kijk maar eens in onze databank Agrippa: http://bit.ly/2nLArW0 en http://bit.ly/2EmuLLZ

Wat zouden we doen zonder onze vrijwilligers? De archieven van schrijvers Minus van Looi, Emiel Buskens, Lou Mourik, Jos Vandeloo, Nic Verlo en het literaire tijdschrift Zefier zijn netjes verpakt en beschreven deze laatste maand (juli 2017). Hop naar de archiefkelder ermee! 

Brieven alfabetiseren op afzender! Jef Tegenbos, die als vrijwilliger het archief van kunstenares Madeleine Duguet klasseert, heeft er een hele klus aan. Maar om hoofdarchivaris Johan te citeren: "Niks ontspannender dan brieven op orde leggen." (31.05.2017)

Dank aan onze lieve vrijwilligers Jet, Kris, Megan, Walter en Rita om ons zo enthousiast bij te staan. Op de foto: Walter en Rita die even meekijken hoe Megan het archief van auteurskoppel Joris Diels en Ida Wasserman wil gaan ordenen. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief