Overslaan en naar de inhoud gaan
Hugo Claus in Gent, 1984 foto: Michiel Hendryckx

Muntpunt | Hugo Claus in 3 activiteiten

Een literaire middagactiviteit waarin Marc Didden 'con amore' spreekt over Hugo Claus, de Claus-collectie in de kijker en een online filmcollectie.

De Leeskamer Con Amore: Marc Didden over Hugo Claus

Hugo Claus wordt herdacht, en Marc Didden zit daar voor iets tussen. Hij cureert de expo Hugo Claus, Con Amore in BOZAR en doet hier een gelijkaardige oefening - maar dan in het klein - met Muntpuntmateriaal. Ontdek Hugo Claus door en met Marc Didden.

Marc Didden vertelt met liefde en vuur over Hugo Claus, en over 'zijn' expo in BOZAR. Hij doet dat in deze Leeskamer aan de hand van voorbeelden uit de Muntpuntcollectie. Deze diverse selectie met romans, kunstboeken, biografieën, gedichten, cd's en dvd's brengt zo een hoogst persoonlijk portret naar voren.

Praktisch

  • dinsdag 20.03.2018 van 12.30 tot 13.30 uur
  • Muntpunt, De Wolken +5, Munt 6, 1000 Brussel
  • gratis
  • schrijf je in

Collectie in de kijker: Omtrent Hugo

10 jaar geleden overleed Hugo Claus. Hij is het meest bekend (en bekroond) als schrijver en dichter, maar was ook regisseur en schilder.

Diep Hugo Claus' eigen geschriften op of ga met zijn biografen op zoek naar de mens achter de schrijver. Wat is waarheid en wat is verdichtsel in het werk van Claus? Hoe inspireert Claus nu nog?

In deze Collectie in de kijker vind je zijn romans en gedichten, maar evengoed zijn films en boeken over hem of over zijn werk.

Praktisch

Online filmcollectie: Hugo Claus

Hugo Claus was ook actief als filmregisseur en scriptschrijver. Daarvan getuigen deze 5 films in de filmcatalogus van UniversCiné. Download en bekijk er 3 gratis dankzij de exclusieve promocode ‘mpfilmcollecties’. Veel kijkplezier!

Praktisch

  • van dinsdag 20.03.2018 t.e.m. maandag 23.04.2018
  • promocode voor gratis download: 'mpfilmcollecties'
  • online filmcollectie

 

www.muntpunt.be

Meld je aan voor de nieuwsbrief