Overslaan en naar de inhoud gaan

Maarkedal | Claus wandelt

6 jaar, van 1964 tot 1970 woonde Hugo Claus in Nukerke, samen met zijn vrouw Elly Overzier en zoontje Thomas. Tien jaar na zijn dood brengen ze in Maarkedal hulde aan deze Vlaamse reus.

Op 19 maart 2018 is het tien jaar geleden dat Hugo Claus (1929-2008), één van Vlaanderens meest bekende schrijvers, overleed. Deze culturele duizendpoot - hij was niet alleen romancier, toneelauteur en dichter, maar ook kunstschilder en filmmaker - woonde van 1964 tot 1970 in Nukerke. Samen met zijn vrouw Elly Overzier en zoontje Thomas verbleef hij in de 18de-eeuwse hoeve met huidig adres Tenhole 3. Claus schreef 'Nukerke is een gehucht, daar is Onze Lieve Heer nog niet voorbij geweest'. 

Tien jaar na zijn dood brengen we in Maarkedal hulde aan deze Vlaamse reus.

Erfgoedwandeling Hugo Claus 

We openen de wandeling Hugo Claus op zondag 18 maart met een paar gegidste wandelingen. De wandeling is ongeveer 5 kilometer lang en leidt langs de mooiste verharde en onverharde wegen van Nukerke. De Gidsen Vlaamse Ardennen Extra tonen de plekjes die een link hebben met het verblijf van de familie Claus in Nukerke en vergasten ons tegelijk op een paar sappige verhalen. 
Elke deelnemer krijgt bovendien een mooi aandenken: de digifile-cd 'Claus wandelt te Nukerke' met wandelroute en vijf nieuwe 'Verwée-Claus' composities. 

Praktisch

www.maarkedalmoetjebeleven.be

Meld je aan voor de nieuwsbrief