Overslaan en naar de inhoud gaan

HAUSER.Expo. Een multimediaal epos

14.09.13 - 15.12.13

In de tentoonstelling 'HAUSER.Expo. Een multimediaal epos' ontdekt u onder meer de originele poststukken waarmee dichters Annemarie Estor en Lies van Gasse elkaar vier jaar lang elke week verrasten.

Annemarie Estor en Lies van Gasse werkten van 2009 tot 2013 aan het project HAUSER. Zij lieten zich daarvoor inspireren door de 19de-eeuwse figuur Kaspar Hauser.

Hauser vertrekt op een dag uit een huis, sluit de deur en gaat de wereld in. Wie is hij? Wat wil hij? Waar gaat hij heen?

De dichters-annex-kunstenaars verrasten elkaar vier jaar lang elke week met een prentbriefkaart met een nieuwe strofe in een klassieke versvorm. Daarbij betrokken zij ook allerlei andere partners. Zo schreef Peter Mangel Schots – als vader – brieven aan Hauser, werkte Lana Cox aan een film, filmde Jess de Gruyter De laatste zet en begeleidde Michaël Vandebril Hauser als aartsengel door het hiernamaals.

In de expositie zijn de originele brieven en postpakketten te zien die Van Gasse en Estor aan elkaar opstuurden. De poëzie in handschrift en de kleurrijke fantasiewereld in inkt en verf wekken samen de adolescent Hauser tot leven.

In een mini-cinema is filmmateriaal uit het project te bekijken – en uiteraard zijn er op de expo allerhande Hauseriana te zien, zoals kartonnen poppen, postzegels, grote en kleine postkaarten en postpakketten tot zelfs een reconstructie van de werkplekken van de makers.

U kunt ter plekke meewerken aan een collectieve en interactieve creatie. Ook is het mogelijk om kennis te maken met de gastschrijvers die de levensloop beïnvloedden van deze wel heel bijzondere jongen. En natuurlijk is Het boek Hauser verkrijgbaar in de bookshop

Meld je aan voor de nieuwsbrief