Overslaan en naar de inhoud gaan
Maquette gelijkvloers van het Letterenhuis

Dynamische publieksruimte

Elk huis heeft op gezette tijden wat extra liefde en een opfrisbeurt nodig. Ook het Letterenhuis. In het voorjaar van '23 restaureren we de monumentale voorgevel. Vanaf najaar '23 staat de herinrichting van het gelijkvloers op de agenda. Het gelijkvloers transformeert tot een dynamische publieksruimte. Alles bij elkaar vormt dit een hele metamorfose. 

Restauratie voorgevel

Dit voorjaar restaureert het Letterenhuis de gevel van de publieksingang in de Minderbroedersstraat. Het ontwerp dateert van 1846; de gevel overleefde tijdens de Tweede Wereldoorlog ternauwernood de inslag van een V-bom.

Maquette gelijkvloers van het Letterenhuis

Herinrichting gelijkvloers

In het Letterenhuis kun je een glimp van de toekomstplannen voor het gelijkvloers opvangen. Meer zelfs: na het bekijken van een inspiratie-expo over de nieuwe invulling van de publieksruimte kun je zélf ideeën en suggesties aandragen. Want het Letterenhuis van de toekomst, waar we met bezoekers en partners het literair erfgoed tot leven brengen, dat bouwen we samen.

Update ontmanteling: atelierruimte

Ontmanteling expo

De vaste museumopstelling bood sinds 2004 een overzicht van de hoogtepunten van de Vlaamse literatuur. Na achttien jaar was het tijd voor een nieuwe aanpak. In maart 2022 startte de ontmanteling van de vaste opstelling en werden de collectiestukken opgeborgen in het depot. Hoe ging dat in zijn werk? 

Meld je aan voor de nieuwsbrief