Overslaan en naar de inhoud gaan

Dwaallichtwandeling

literaire wandeling

Laat je meevoeren tijdens deze Elsschot-wandeling door Antwerpen. Samen met je gids volg je de ‘citatenroute’. Door de stad vertelt hij of zij het verhaal van de roman ‘Het Dwaallicht’. Samen ga je op zoek naar de mysterieuze Maria van Dam.

Elsschot in het Letterenhuis

Fans van Willem Elsschot (1882-1960) kunnen hun hart ophalen in het Letterenhuis. Van de in de literaire canon opgenomen novelle 'Het Dwaallicht' (1946) – waarin Frans Laarmans met drie Afghaanse matrozen op zoek gaat naar de mysterieuze Maria van Dam – zijn er verschillende versies in handschrift en typoscript te vinden.

Het Dwaallicht

Het Dwaallicht (1946) is het sluitstuk van het even compacte als bijzondere oeuvre van Willem Elsschot (1882 - 1960). Hoe kort deze novelle ook is, toch bevat ze alle eigenschappen die Elsschots werk typeren. Droog en zakelijk, maar ook gevoelig en poëtisch. Onlosmakelijk met de eigen stad verbonden, maar ook universeel. Vol treurnis en melancholie, maar ook komisch en vol ironie. Elsschot blonk uit in het verenigen van het onverenigbare.

De wandeling

Laat je meevoeren tijdens deze Elsschot-wandeling. Samen met je gids volg je de ‘citatenroute’. Door de stad vertelt hij of zij het verhaal van de roman ‘Het Dwaallicht’. Samen ga je op zoek naar de mysterieuze Maria van Dam.
We volgen in de stad de ‘citatenroute’ en ontdekken zo het verhaal van ‘Het Dwaallicht’. De novelle ‘Het Dwaallicht’ speelt zich af in het oude stadscentrum. We volgen het verhaal van het boek door Antwerpen, lezen passages en koppelen die aan het leven van Elsschot.

Praktisch:

  • Maximum 20 personen per gids
  • Duur: 120 minuten
  • Prijs: € 121,00 per groep
  • Boekingen: Experience Antwerp
     

Meld je aan voor de nieuwsbrief