Overslaan en naar de inhoud gaan

Dooreman naar de Letter

27.09.09 - 03.01.10

Affiche- en boekenontwerper Gert Dooreman (1958) is drie maanden te gast in het museum.

boeken, kaften, affiches en drukwerk allerhande
in vorm gegoten met lettertypes van uiteenlopend karakter
getekende observaties van bedenkelijke situaties,
uitgelezen en verzameld in een expo van enig aplomb

Genieten van verzorgde boeken

Geniet u ook zo van een goed en mooi boek? Niet alleen van het verhaal, de woorden en het ritme van de taal, maar ook van het gevoel van het papier, de sprekende cover, de  uitgebalanceerde bladspiegel, de gemakkelijk leesbare letter? Dan is het Letterenhuis dit najaar uw plek. Affiche- en boekenontwerper Gert Dooreman is er te gast met een unieke  overzichtstentoonstelling van zijn veelzijdig grafisch werk.

Vormgever Dooreman

Dooreman is een begrip.  Hij staat bekend als vaste vormgever van Tom Lanoye, hielp De Standaard en Humo aan een vernieuwde stijl, ontwerpt spraakmakende affiches voor talrijke theatergezelschappen en boeken voor ongeveer alle belangrijke uitgeverijen in Vlaanderen en Nederland.Klik en bekijk een filmpje over Gert Dooreman

Overzicht van het grafische werk

In het Letterenhuis kijkt u mee over de schouder van deze vormgevoelige cultuurminnaar. Wat u te zien krijgt, is door Gert Dooreman persoonlijk geselecteerd uit zijn zorgvuldig gestapelde archief. U ontdekt wie hem heeft beïnvloed, hoe een boekontwerp tot stand komt en krijgt een overzicht van ál zijn grafische werk: van illustratie tot affiche, van boek tot spandoek.

Innige band met de letteren

Voor het Letterenhuis, het walhalla van de Vlaamse literatuur, is de innige band van Gert Dooreman met de Vlaamse letteren een uitgelezen reden om deze vakman en kunstenaar in de schijnwerper te zetten. Een van de blikvangers van de tentoonstelling is een stuk van het 'Boerentorengedicht'. Dat hing in 2004 maandenlang in reuzegrote letters aan de Boerentoren en palmt nu de stijlvolle binnenkoer vna het Letterenhuis in. Komt dat zien!

Meld je aan voor de nieuwsbrief