Overslaan en naar de inhoud gaan
De Bezige Bij

De Bezige Bij | Publicaties

De Bezige Bij, uitgever van het werk van Claus, verzorgt in 2018 enkele bijzondere boeken.

Bij Uitgeverij De Bezige Bij verschijnen op 1 maart 2018

  • Nieuwe tekeningen (samengesteld door Suzanne Holtzer)
    Tijdens een verblijf in het ziekenhuis in maart 2003 krijgt Hugo Claus ter afleiding een lege dummy van zijn vriend Jan Vanriet. Na zijn herstel geeft hij het boekje terug, volgetekend met 109 unieke kunstwerkjes. Suzanne Holtzer, die jarenlang Claus' redactrice was, stelde een facsimile samen en zocht er dichtregels en strofen bij.
  • Het verdriet staat niet alleen. Een leven in verhalen (samengesteld door Mark Schaevers)
    Biograaf Mark Schaevers ging in het immense oeuvre van Hugo Claus op zoek naar autobiografische verhalen. De verkenning van Claus' leven via zijn verhalen levert een collectie superieure, vaak nog te onbekende verhalen op.
  • Daarnaast staan er heruitgaven op stapel van Het verdriet van België, De Metsiers en De Geruchten en komt er een speciale editie van De verwondering dat oorspronkelijk in 1962 verscheen. De aan de Universiteit van Antwerpen verbonden tekstbezorgers Kevin Absillis en Wendy Lemmens zorgen voor een kritische editie van Claus' meest gewaagde literaire experiment.

Het verdriet staat niet alleen en De Verwondering worden officieel gepresenteerd op de avond van Behoud de Begeerte op 18 maart. Nieuwe tekeningen wordt diezelfde avond getoond, de officiële presentatie is in BOZAR, waar de tekeningen zullen worden tentoongesteld.

www.debezigebij.nl

Meld je aan voor de nieuwsbrief