Overslaan en naar de inhoud gaan

Canvas | Hugo Claus, dichter, minnaar, rebel

In deze documentaire geen literaire analyse, maar het verhaal van een man die gulzig leefde. In alles. In zijn schrijven, in zijn schilderen, in zijn eten, in zijn drinken, in zijn vrouwen, in zijn leven.

Hugo Claus debuteert op 19-jarige leeftijd met een eerste roman en schrijft duizenden gedichten, tientallen toneelstukken en meer dan twintig romans waarvan de bekendste nog altijd Het Verdriet van België is.

Maar Claus is een multitalent. Schrijven alleen volstaat niet. Er moet ook geregisseerd worden, theater en film. En geschilderd. Veel geschilderd. Claus zelf is er niet meer. Alzheimer ontnam hem zijn woorden. Zijn vrouw, broer, zonen, collega's en vrienden zijn er nog wel. Zij verwoorden wie Claus voor hen was en is. Want dood is hij niet. Vergeten nog veel minder.

Met archiefbeelden van Claus en de medewerking en getuigenissen van Cees Nooteboom, Thomas Claus, Arthur Kristel, Hugo Van Den Berghe, Hilde Van Mieghem, Suzanne Holtzer, Jef Lambrecht, Roger Raveel, Odo Claus, Pierre Alechinsky, Piet Piryns, Lili Rademakers, Marc Didden, Jan Decleir, Pjeroo Roobjee, Roland Verhavert en Veerle Claus-De Wit.

 

Klik op de afbeelding om de volledige documentaire te bekijken.Praktisch

  • beschikbaar op VRTNU t.e.m. 1 juli 2018
  • gratis te bekijken, je moet je enkel inloggen
Ga naar

Meld je aan voor de nieuwsbrief