Overslaan en naar de inhoud gaan
Aya Sabi

Boeken op woensdag | najaar 2022

Aya Sabi, Auke Hulst en Annette Portegies

Proza op je boterham – je maandelijkse afspraak met een schrijver in het Letterenhuis. Literair journalist Dirk Leyman gaat in het Letterenhuis in gesprek met een schrijver uit Vlaanderen of Nederland die onlangs een nieuwe roman of non-fictieboek heeft gepubliceerd. Dit najaar nodigt hij Aya Sabi, Auke Hulst en Annette Portegies uit. 

Aya Sabi

Aya Sabi

BOEKEN OP WOENSDAG

  Op zintuiglijke wijze voert Aya Sabi vervlogen en verdrukte herinneringen op, van ontheemding en vervreemding, van Marokko tot de Lage Landen. Een familiekroniek over hoe pijn blijft zingen, generaties openbreekt en verbindt. Over hoe thuis soms de warmte is die een mens afgeeft, maar ook de kilte die een mens mee kan brengen.

  Auke Hulst

  AUKE HULST

  BOEKEN OP WOENSDAG

   Auke Hulst laat in de aangrijpende roman De Mitsukoshi Troostbaby Company zowel de kracht als de beperkingen van fictie zien. Laten werkelijkheid en fictie zich in handen van een schrijver wel dwingen? 

   Annette Portegies

   ANNETTE PORTEGIES

   BOEKEN OP WOENSDAG

    Biografe Annette Portegies laat zien dat Maurice Gilliams vormgaf aan zijn eerste indrukken, die hem voor het leven zouden tekenen, zoals hij vormgaf aan zijn woorden: zorgvuldig en met overgave bouwend aan een mythe, een schuilplaats, een uitvlucht.

    Meld je aan voor de nieuwsbrief