Overslaan en naar de inhoud gaan

Boek over het Letterenhuis

'Lof van het stof', een boek over de geschiedenis van het Letterenhuis, is nu te koop voor € 15. Gwennie Debergh schreef het boek ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van het huis.

De Vlaamse literatuurgeschiedenis kan niet zonder het Letterenhuis. Al 75 jaar bewaart het literaire archief en Museum in de Antwerpse Minderbroedersstraat alles wat zich achter de bladspiegel van de Vlaamse letteren schuilhoudt: van manuscript tot schrijversfoto, van brief tot dodenmasker, van borstbeeld tot recensie. Het resultaat van die verzamelijver is een indrukwekkende collectie.

Minstens even fascinerend is de manier waarop het instituut zich de voorbije driekwart eeuw heeft ontwikkeld. Lof van het stof vertelt voor het eerst de geschiedenis van het Letterenhuis en plaatst die binnen een ruime culturele en politieke context. Gwennie Debergh beschrijft hoe de Vlaamse auteurs decennialang hebben gevochten voor de oprichting van ‘hun’ museum, dat uitgroeide tot een symbool in de strijd voor de Vlaamse ontvoogding. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het gebouw volledig verwoest. Daarna gebeurde wat niemand voor mogelijk hield: het instituut herstelde van de klap en groeide uit tot een modern Letterenhuis dat elke literatuurliefhebber vandaag koestert.

Prijs:
Nieuwe prijs: € 15,00 (was € 32,50)

Meld je aan voor de nieuwsbrief