Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewaren in je werk

Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

Dichter Peter Holvoet-Hanssen en portretschilder Neel Korteweg gaan in gesprek met Koen Broucke over het werk dat ze maken en over hoe ze daarin dingen trachten te bewaren.

De adembenemende Nottebohmzaal is de gedroomde locatie voor elke presentatie en uitvoering. En bewaard wordt er ook: een schitterende collectie boeken, die de kerntaak van de Erfgoedbibliotheek zichtbaar maakt.

Op het Letterenhuisfestival treden er deze keer een dichter en twee kunstenaars op. Want niet alleen het Letterenhuis bewaart en koestert literair archief, ook schrijvers en schilders doen dat. We vroegen dichter Peter Holvoet-Hanssen en portretschilder Neel Korteweg om iets te vertellen bij hun eigen keuze uit hun persoonlijk archief.

Ze gaan in de Nottebohmzaal in gesprek met beeldend kunstenaar en historicus Koen Broucke over het werk dat ze maken en hoe ze daarin dingen trachten te bewaren. Ze hebben samengewerkt voor de expositie Zwaar licht, die vlakbij te bezichtigen is in de galerie van Wouter de Bruycker, Wolstraat 26.

Praktisch

Ga naar

Meld je aan voor de nieuwsbrief