Overslaan en naar de inhoud gaan

Behoud de Begeerte

Een literaire geschiedenis 1984-2014

De expositie 'Behoud de Begeerte' geeft een multimediaal overzicht van dertig jaar literaire geschiedenis: de geschiedenis van Behoud de Begeerte en de geschiedenis van de Nederlandse letteren

Sinds 14 februari 1984 is Behoud de Begeerte niet meer weg te denken uit de Vlaamse en Nederlandse letteren. Al dertig jaar verzorgt de organisatie literaire avonden, evenementen en tournees en promoot ze de Nederlandstalige literatuur in het buitenland. En al die tijd stond de hartstocht voor het tot leven gewekte woord centraal.

Expo

De expositie Behoud de Begeerte geeft een theatraal en toch ook intiem beeld van dertig jaar literatuur: de geschiedenis van Behoud de Begeerte én die van de Nederlandse letteren. Gevarieerd als geen andere literaire show, begeerlijk zinnenprikkelend en ook nog eens ongekend multimediaal. Met dertig jaar Begeerte in affiches, het opvallendste uit dertig jaar literatuur, de spannendste statistische gegevens, de scherpste blik op de toekomst en de meest curieuze Behoud de Begeerte-Wunderkammer. Maar natuurlijk wordt de bezoeker ook ondergedompeld in het allermooiste en beste van 8 Beaux-Forts, Geletterde Mensen, Koningsblauw en Saint Amour – op het podium, in het pluche en achter de schermen!

Boek

In het speciaal voor het jubileum geschreven boek Behoud de Begeerte, een literaire geschiedenis 1984-2014 presenteert Matthijs de Ridder in 477 pagina’s het verhaal van een literatuur in tomeloze beweging, van Hugo Claus tot Arnon Grunberg en van Harry Mulisch tot Tom Lanoye. Deze papieren schatkamer verscheen op 10 oktober 2014 bij De Bezige Bij Antwerpen.

Ga naar

Meld je aan voor de nieuwsbrief