Hugo Claus stierf op 19 maart 2008. Tien jaar na zijn overlijden herdenkt het Letterenhuis, dat het Clausarchief bewaart en langdurige bruiklenen van de auteur in het bezit heeft, samen met vele partners deze literaire duizendpoot.
Beleef Claus' niet aflatende inspiratie, zijn taalvirtuositeit en zijn precieuze en indrukwekkende manuscripten, die hij vaak zelf illustreerde. En vang een glimp op van de man achter de vele maskers.
Naar aanleiding van de expo 'Hugo Claus. Achter vele maskers' organiseert het Letterenhuis een leesclub, schrijfworkshops, gesprekken en twee festivals in het teken van Claus.
31.03.2018-15.07.2018 | In Knokke toont een verkooptentoonstelling het erotische aspect in de kunst van Hugo Claus. In Antwerpen brengt Maurice Verbaet Center de twee boezemvrienden Hugo Claus en Pjeroo Roobjee opnieuw samen.
In deze documentaire geen literaire analyse, maar het verhaal van een man die gulzig leefde. In alles. In zijn schrijven, in zijn schilderen, in zijn eten, in zijn drinken, in zijn vrouwen, in zijn leven.
De gids volgt het spoor van de jonge Hugo Claus door de stad en houdt halt bij de locaties die een rol hebben gespeeld in zijn adolescentenjaren aan zee of in het latere werk van de auteur-kunstschilder.
AFGELOPEN | Gedurende vier maandagavonden speelt Tom Lanoye master of ceremonies in DE Studio tijdens openbare lezingen van stukken van Hugo Claus – grootmeester van het Vlaams theater.
AFGELOPEN | Combineer wat de Antwerpse bibliofielen op de planken hebben staan met wat Hugo Claus op de planken bracht en je krijgt een expo vol gekoesterde collectiestukken.
AFGELOPEN | Een literaire middagactiviteit waarin Marc Didden 'con amore' spreekt over Hugo Claus, de Claus-collectie in de kijker en een online filmcollectie.
AFGELOPEN | 6 jaar, van 1964 tot 1970 woonde Hugo Claus in Nukerke, samen met zijn vrouw Elly Overzier en zoontje Thomas. Tien jaar na zijn dood brengen ze in Maarkedal hulde aan deze Vlaamse reus.
AFGELOPEN | Hugo Claus stond vaak op één van de podia van Behoud de Begeerte. En ook na zijn dood was voor Hugo Claus een prominente plaats voorbehouden in de programma's van Behoud de Begeerte.