Overslaan en naar de inhoud gaan
Banner Passa Porta Festival 2023 Passa Porta

Vijf schrijvers op zoek naar een personage

Passa Porta Festival 2023

Schrijvers Bregje Hofstede, Mustafa Kör, Carmien Michels, Aya Sabi en Joost de Vries kozen elk een personage uit de wereldliteratuur. Ze lazen de biografietjes die ze er over schreven voor tijdens het Passa Porta Festival dat van 23 tot 26 maart Brussel inpalmde.


Individuele bezoekers

Passa Porta Festival: een literair feest met 100 auteurs te gast 

Duizenden lezers en honderd internationale én Belgische schrijvers ontmoetten elkaar van 23 tot 26 maart tijdens het tweejaarlijkse Passa Porta Festival voor een genereus programma, te ontdekken op verschillende locaties in hartje Brussel. 
Bekroonde auteurs of nieuwe stemmen: het festivalprogramma nodigde uit om gevestigde waarden uit de wereldliteratuur te ontmoeten én om verrast te worden door nieuwe talenten
Tijdens het Passa Porta Festival waren er grote auteursontmoetingen (met o.m. de uitzonderlijke komst van Annie Ernaux, Nobelprijs voor Literatuur 2022), nieuwe boeken en unieke presentaties, een Debutantenbal en veel meer.

  vijf schrijvers

   

  Vijf schrijvers op zoek naar een personage

  Rosencrantz & Guildenstern waren twee nevenpersonages uit Hamlet totdat Tom Stoppard hen in 1966 een centrale rol toebedeelde in een nieuw toneelstuk. Zo geven auteurs wel vaker een stem aan ‘kleine’ personages uit het werk van illustere voorgangers. We vroegen vijf schrijvers om in een geliefde klassieker op zoek te gaan naar een stem die luider mag klinken.

  Heel 2023 buigt het Letterenhuis zich over schrijversbiografieën, memoires, autofictie en egodocumenten. Zo ook op het literatuurfestival, in een unieke samenwerking met Passa Porta. Samen dagen we vijf auteurs uit om een nieuw verhaal te schrijven over een nevenpersonage uit de wereldliteratuur.

  Bregje Hofstede gaf een stem aan Lorna te George uit de roman Karakter van Bordewijk. Bij Mustafa Kör kreeg de papegaai uit Liefde in tijden van Cholera meer kleur en Carmien Michels vond haar studieobject bij John Irving. Aya Sabi nam een personage uit haar geliefde roman Ontaarde moeders van Renate Dorrestein onder de loep en bij Joost de Vries kreeg Fake Ploeg uit De aanslag van Harry Mulisch een nieuw leven.

  Volledig programma en alle info: https://www.passaporta.be/nl/

   

  Praktisch:

  • Waar: La Bellone, rue de Flandre 46, 1000 Brussel
  • Wanneer: zondag 26 maart, 16.30 tot 17.30 uur
  • Tickets: het Passa Porta Festival is uitverkocht - er zijn geen tickets meer verkrijgbaar

  Meld je aan voor de nieuwsbrief