Overslaan en naar de inhoud gaan
Banner Passa Porta Festival 2023 Passa Porta

Vijf schrijvers op zoek naar een personage

Passa Porta Festival 2023

Schrijvers Bregje Hofstede, Mustafa Kör, Carmien Michels, Aya Sabi en Joost de Vries kozen elk een personage uit de wereldliteratuur. Ze lezen de biografietjes die ze er over schreven voor tijdens het Passa Porta Festival dat van 23 tot 26 maart Brussel inpalmt.


Individuele bezoekers
  zon 26 maart 2023 van 16:30 tot 17:30

Passa Porta Festival: een literair feest met 100 auteurs te gast 

Duizenden lezers en honderd internationale én Belgische schrijvers ontmoeten elkaar van 23 tot 26 maart tijdens het tweejaarlijkse Passa Porta Festival voor een genereus programma, te ontdekken op verschillende locaties in hartje Brussel. 
Bekroonde auteurs of nieuwe stemmen: het festivalprogramma nodigt uit om gevestigde waarden uit de wereldliteratuur te ontmoeten én om verrast te worden door nieuwe talenten
Tijdens het Passa Porta Festival zijn er grote auteursontmoetingen (met o.m. de uitzonderlijke komst van Annie Ernaux, Nobelprijs voor Literatuur 2022), nieuwe boeken en unieke presentaties, een Debutantenbal en nog zo veel meer.

  vijf schrijvers

   

  Vijf schrijvers op zoek naar een personage

  Rosencrantz & Guildenstern waren twee nevenpersonages uit Hamlet tot wanneer Tom Stoppard hen een centrale rol toebedeelde in een nieuw toneelstuk. Zo geven auteurs wel vaker een stem aan ‘kleine’ personages uit het werk van illustere voorgangers. We vroegen vijf schrijvers om in een geliefde klassieker op zoek te gaan naar een stem die luider mag klinken.

  Heel 2023 buigt het Letterenhuis zich over schrijversbiografieën, memoires, autofictie en egodocumenten. Zo ook op het literatuurfestival, in een unieke samenwerking met Passa Porta. Samen dagen we vijf auteurs uit om een nieuw verhaal te schrijven over een nevenpersonage uit de wereldliteratuur.

  Bregje Hofstede geeft een stem aan Lorna Te Gorge uit de roman Karakter van Bordewijk. Bij Mustafa Kör krijgt de papegaai uit Liefde in tijden van Cholera meer kleur en Carmien Michels vond haar studieobject bij John Irving. Aya Sabi neemt dan weer een personage van Renate Dorrestein onder de loep en bij Joost de Vries krijgt Fake Ploeg uit De aanslag van Harry Mulisch een nieuw leven.

  Volledig programma en alle info: https://www.passaporta.be/nl/

   

  Praktisch:

  • Waar: La Bellone, rue de Flandre 46, 1000 Brussel
  • Wanneer: zondag 26 maart, 16.30 tot 17.30 uur
  • Tickets: het Passa Porta Festival is uitverkocht - er zijn geen tickets meer verkrijgbaar

  Meld je aan voor de nieuwsbrief