Overslaan en naar de inhoud gaan
Ludwig Lemaire

Graphic novel Renga

mini-expo

Een mini-expo met schetsen, tekeningen en aantekeningen over het maken van de graphic novel / graphic poem ‘Renga. Gehavende stad’.


Individuele bezoekers

Graphic novel/graphic poem

Renga. Gehavende stad is een graphic novel / graphic poem met in de hoofdrol een jonge, zoekende vrouw die door het oude Antwerpen dwaalt.

Renga heeft de vorm van een kettinggedicht. Kunstenaar Ludwig Lemaire vroeg vijf auteurs om het verhaal te schrijven: Peter Theunynck, Lies Van Gasse, Peter Holvoet-Hanssen, Maud Vanhauwaert en Carmien Michels. Het resultaat is een schakelverhaal waarin de auteurs een poëtische dialoog met elkaar aangaan.

Zangeres Oriane de Carvalho stond model voor hoofdfiguur Renga. Naast de vele herkenbare beelden van de stad in het boek, zijn er ook literaire verwijzingen naar Paul van Ostaijen en Wannes van de Velde.

Mini-expo

Een mini-expo in de hal van het Letterenhuis toont hoe Renga gemaakt werd door de tekenaar en de dichters.
U krijgt schetsen en niet gepubliceerde tekeningen van kunstenaar Ludwig Lemaire te zien. Aanzetten, notities en kladjes tonen hoe het verhaal tot stand kwam.

Op zaterdag 18 mei om 11 uur vertelt Peter Holvoet-Hanssen over Renga en het ontstaan ervan. Anna Roza Holvoet zorgt voor de muziek.

Praktisch

Mini-expo in de hal van het Letterenhuis

  • 18 mei t/m 8 juni van 9 tot 16.30 uur
  • alle dagen open, uitgezonderd zondagen
  • gratis

Intro door Peter Holvoet-Hanssen

  • zaterdag 18 mei om 11 uur
  • gratis

Meld je aan voor de nieuwsbrief