Overslaan en naar de inhoud gaan
Cultuurweekend 2022

Cultuurweekend 2022

Antwerpen viert de opening van het nieuwe culturele seizoen met een knaller van formaat, het Cultuurweekend op zaterdag 27 en zondag 28 augustus 2022. Talloze cultuurhuizen, -organisaties, gezelschappen, kunstenaars… uit Antwerpen zorgen dan voor een bijzonder enthousiasmerend aanbod. Zo ontdek je het moois wat cultureel Antwerpen te bieden heeft.


Individuele bezoekers

Beleefpleinen, podia en cultuurtenten

Tijdens Cultuurweekend vind je heuse beleefpleinen, podia en cultuurtenten in de stad terug. Zowel op de Groenplaats als op het Operaplein krijg je helemaal gratis enkele previews van het komende cultuurseizoen.

Circus, Klassieke Muziek en Literatuur palmen op zondag 28 augustus van 11 tot 18 uur het Operaplein in.

Letterenhuis & biografiejaar

Tijdens het Cultuurweekend geven we een voorproefje van een jaar vol schrijversbiografieën, memoires, autofictie en egodocumenten.

Op het podium van de Bibmobiel treden van 14 en 16 uur de nieuwe stadsdichters Lies Van Gasse, ProzaK, Ruth Lasters en Yannick Dangre op. Een mooie kennismaking met de stadsdichters, die voor dit optreden ook in het thema biografie duiken.
De Bibmobiel staat van 11 tot 18 uur op het Operaplein, je kunt er meteen ook kennis maken met Antwerpen Leest, de grote Antwerpse lezerscommunity.

Je kunt ook op wandel met Van Ostaijen, Elsschot of Lampo.
Samen met een gids ontdek je leven en werk van Willem Elsschot of Hubert Lampo. Een stadsgids neemt je mee langs belangrijke plekken in 'Het Dwaallicht' van Elsschot of 'De komst van Joachim Stiller' van Lampo. Zo ontdek je niet alleen hun literatuur, maar ook een stukje van hun biografie. Om 11, 13 en 15 uur start een Joachim Stiller wandeling; om 12, 14 en 16 uur een Dwaallicht wandeling.
Wil je leven en werk van Paul van Ostaijen verkennen? Laat je dan in de erfgoedapp gidsen door zijn biograaf.

QR code Van Ostaijen wandeling in erfgoedapp

De gegidste wandelingen starten aan de ingang van premetrostation Opera, duren elk 2 uur en er kunnen telkens max. 20 mensen met een gids mee.

Alle info over het Cultuurweekend en het programma  

Meld je aan voor de nieuwsbrief