Overslaan en naar de inhoud gaan

Zuurvrij 37

Winternummer 2019-20

Zuurvrij houdt je warm tijdens de koude wintermaanden. Met verhalen over radiospelen op de openbare omroep, over Hendrik Conscience, over schilder Hubert Wolfs en over zo veel meer.

In dit dikke winternummer reizen we door tijd en ruimte met de luisterspelen van VRT-man Nic Bal (1916-1999), zoomen we in op leven en werk van de belangrijkste Strindbergvertaler Piet Schepens en lezen we over het wel en wee in de Antwerpse Katholieke Vlaamse Hogeschool voor Vrouwen (opgericht door Marie-Elisabeth Belpaire).

Er wordt gesold met een lijk (van Emmanuel de Bom), getrokken aan een geestelijke erfenis (van Conscience) en gesmacht naar meer kennis (over de schilder Hubert Wolfs).

Verder neemt gastschrijver Marc Van den Hoof ons mee naar de jaren zestig en zijn eerste avonturen in de poëzie- en jazzwereld van die tijd, en steken we een tandje bij in de aanloop naar onze Velodroom-tentoontstelling met 57 schitterende fin-de-siècel-affiches.

Zuurvrij, berichten uit het geheugen van de Vlaamse literatuur. Te verkrijgen in het Letterenhuis en in de betere boekhandel. Abonnement (2 jaar, 4 nummers): 20 euro; losse nummers: 6 euro.

Meld je aan voor de nieuwsbrief