Overslaan en naar de inhoud gaan

Zuurvrij 34

Zomer 2018: Zuurvrij groet afscheidnemend Letterenhuisdirecteur Leen van Dijck. Een dozijn vrienden schreef een archiefverhaal voor haar.

Leen van Dijck

In dit zomernummer veel aandacht voor het afscheid per 1 juni van Letterenhuisdirecteur Leen van Dijck, met speciaal voor haar geschreven teksten door Peter Theunynck, Anton Korteweg, Ludo Simons, Tom Lanoye, Sylvia van Peteghem, Gerd Segers, Kristien Hemmerechts, Ingrid Vander Veken en Adriaan Raemdonck. Gerda Dendooven en Ilah uitten zich met de tekenpen en ook gastschrijver Erik Vlaminck vergat Leen van Dijck niet.

En

Verder in dit nummer: een onbekende brief van Alice Nahon, het archief en woonhuis van Stijn Streuvels, het archief van jeugdschrijfster Lou Mourik, de art-nouveau-affiches van Théophile-Alexandre Steinlen en een impressie van de expo Hugo Claus. Achter vele maskers.

Zuurvrij, berichten uit het geheugen van de Vlaamse literatuur. Te verkrijgen in het Letterenhuis en in de betere boekhandel. Abonnement (2 jaar, 4 nummers): 20 euro; losse nummers: 6 euro.

Ga naar

Meld je aan voor de nieuwsbrief