Overslaan en naar de inhoud gaan

Zuurvrij 33

De wintereditie van 2017. Met veel Hugo Claus en met mooie verhalen over Van Ostaijen, Van Doesburg, Panamarenko & co, hofdame Lia Timmermans en Dirk Lauwaert!

Hugo Claus

In dit extra dikke winternummer veel aandacht voor Hugo Claus, over wie in maart in het Letterenhuis een grote tentoonstelling opent. Curator van de expo Hilde van Mieghem en vriend Jan Vanriet schrijven over hun eerste ontmoeting met de meester. Ook komen Claus' contacten met Johan Daisne en Italo Calvino aan bod, evenals enkele van de maar liefst 266 'Clausaffiches' in de Letterenhuiscollectie.

Verder in dit nummer verhalen over Theo van Doesburg & Roger Avermaete, Lia Timmermans & koningin Fabiola, Martha van Coppenolle & Gerard Walschap, Dirk Lauwaert & De Witte Raaf, de sixties & het tijdschrift Happening News, burgemeester Loos & de Antwerpse Zoo.

Gastschrijver Erik Spinoy laat de kronkelwegen zien die hem hebben geleid naar zijn grote literaire liefde Paul van Ostaijen. Diens bundel Bezette stad vereist volgens Spinoy nog wel enig onderzoek, waarvoor hij zelf een mooi voorzetje geeft. Van Ostaijen is overigens ook bij de jongste aanwinsten van het Letterenhuis, met een tot voor kort onbekende portrettekening uit 1917 door zijn vriend Floris Jespers.

Zuurvrij, berichten uit het geheugen van de Vlaamse literatuur. Te verkrijgen in het Letterenhuis en in de betere boekhandel. Abonnement (2 jaar, 4 nummers): 20 euro; losse nummers: 6 euro.  

Meld je aan voor de nieuwsbrief