Overslaan en naar de inhoud gaan

Zuurvrij 31

Het winternummer van Zuurvrij bezorgt je aangenaam leesvoer voor de koude winteravonden.

In Zuurvrij 31 besteden we aandacht aan langdurige bruiklenen van prachtige handschriften van Hugo Claus, aan plaatopnames door een knorrige – maar niet ongeestige – Stijn Streuvels, aan de digitalisering van manuscripten en aan het (relatieve) plezier te worden afgewezen door Herman de Coninck voor zijn Nieuw Wereldtijdschrift.

Voorts wordt een blik geworpen op het emancipatoire streven van jeugdschrijfster Leen van Marcke en op de huisbereide affiches van Teater Vertikaal. De magnifieke collectie dodenmaskers van het Letterenhuis komt aan bod, evenals het archiefmateriaal van de enigmatische Maria van Antwerpen. En uit het archief van de Opera blijkt dat de wereldberoemde danseres Isadora Duncan begin 20ste eeuw ook Antwerpen aandeed. 

Gastschrijver – en Antwerpse stadsdichter – Maarten Inghels laat zien hoe een werkstudent ondergronds tot literatuur kan komen en hoe de dood van Hugo Claus hem verder op het schrijverspad hielp. 

Zuurvrij, berichten uit het geheugen van de Vlaamse literatuur, is te verkrijgen in het Letterenhuis en in de betere boekhandel.
Een abonnement (2 jaar, 4 nummers) kost 20 euro, losse nummers zijn 6 euro per stuk.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief