Overslaan en naar de inhoud gaan

Zuurvrij 30

Zuurvrij nummer 30 is er! Het kleurrijke Letterenhuis-berichtenblad trakteert de lezer ook deze keer weer op onderhoudende en informatieve archiefverhalen.

Met mooi geïllustreerde teksten over onbekende gedichten van Gaston Burssens (door Matthijs de Ridder), onze najaarstentoonstelling Escaut! Escaut! (door Jan Lampo) en de onbekende briefwisseling tussen Henriëtte Roland Holst en Marie Elisabeth Belpaire(door Dorien de Man). 

Gastschrijver Luuk Gruwez ontdekte dat de dikke Van Dale vele van zijn dichtregels als voorbeeldzinnen gebruikt  – en ziet daar de synopsis van zijn werk en leven in.

Verder belicht Zuurvrij Conscience-illustrator Edward Dujardin (door Johan Vanhecke), Conscience-fan Theophiel van Haesendonck (door Christian van Haesendonck) en Conscience-karamellenverzen (door Oettie Devriese).
Het honden- en oorlogsboek van Karel Jonckheere (door Lies Galle) komt aan bod, evenals de afficheverzameling van Soetkin Soethoudt (door Daniëlle Palmans). Nieuwe aanwinsten worden gepresenteerd (door Marc Somers) en Friend abroad is met zes briefkaarten de Catalaanse meestercellist Pablo Casals (door Jan Robert). 
Cordelia (door Ilah) is uiteraard weer van de partij. De verrukkelijke vormgeving van Zuurvrijwas zoals gewoonlijk in handen van Linde Desmet.

Zuurvrij, berichten uit het geheugen van de Vlaamse literatuur, is te verkrijgen in het Letterenhuis en bij de betere boekhandel. 
Een abonnement (twee jaar, vier nummers) kost 20 euro; losse nummers zijn 6 euro per stuk.

Artikel over expo 'Escaut! Escaut! (door Jan Lampo)

Meld je aan voor de nieuwsbrief