Overslaan en naar de inhoud gaan

Zuurvrij 29

Nummer 29 van Zuurvrij, het kleurrijke berichtenblad van het Letterenhuis, is verschenen! Deze jongste aflevering opent met een bijzondere aanwinst van het Letterenhuis: meer dan vijfhonderd nog onbekende brieven aan (en een enkele van) Hendrik Conscience.

Dat kwantiteit geen must is, bewijst verder één brief van Marnix Gijsen die hij schreef vlak na het overlijden van zijn grote liefde, ‘Agnes’.
Verder komen onder meer aan bod het archief van de enige echte Rode Ridder en het archief van uitgeverij Meulenhoff|Manteau. Het verblijf van journalist August Monet in Nederland tijdens de Eerste Wereldoorlog levert een blik op Vlaanderen en België op in die jaren.

In de afficherubriek komt de ‘vader van de reclameposter’ aan de beurt, de ItaliaanLeonetto Cappiello. Ook 19de-eeuwse ‘knipselboeken’ krijgen aandacht, en het digitale platform wordt gepresenteerd, een afdeling van onze online databank Agrippa waarin gedigitaliseerde kostbare en kwetsbare handschriften voor iedereen te bekijken en te doorbladeren zijn.

Gastschrijver Gerda Dendooven ten slotte laat op de haar geheel eigen wijze zien dat lezen en schrijven ware toverkunsten zijn.

Meld je aan voor de nieuwsbrief